Slik kommer du best ut av de nye tollreglene

Fra og med 01.01.2020 fjernes 350-kronersgrensen. Det betyr at dersom du handler fra utenlandske nettbutikker vil du ikke lengre slippe unna tollgebyr om du holder deg under 350 kroner. Isteden vil du bli ilagt et fortollingsgebyr på 158 kroner. Du vil også måtte betale merverdiavgift (MVA). Dette betyr at en vare som i dag koster 35 kroner på for eksempel WISH eller eBay, neste år vil koste deg 201 kroner. Kjøper du ei bukse fra eBay i dag til 349 kroner, vil du fra og med neste år måtte betale 594 kroner for den samme buksen.

Dette er dårlig nytt for oss alle. Ikke bare for de av oss som liker å shoppe online fra utlandet, men også de som kun handler i fysiske norske butikker vil merke endringen. Varene her hjemme vil nemlig øke i pris, de også. Derfor vil det mest sannsynlig alltid lønne seg å handle fra utlandet.

Jeg har gått i tenkeboksen og kommet frem til to løsninger som kan «redde» de av oss som ikke liker de nye reglene:

ALTERNATIV 1:
Handle sjeldnere, men mer når du først handler, og be om at alt sendes i samme pakke. Det er nemlig pakken du må betale MVA og tollavgift på. Derfor lønner det seg å kjøpe en masse billige ting samtidig og få dem sendt i samme pakke, fremfor å kjøpe èn og èn ting.

ALTERNATIV 2:
Bor du nær svenskegrensen, eller har venner/familie i Sverige, kan du sende pakken direkte til post i butikk i Sverige og hente den ut der. Dette kalles poste restante, og gjør at du kan ta med deg pakken hjem igjen til Norge uten å betale toll og MVA. Det er riktignok et begyr på å hente ut pakker fra utlandet i Sverige også, men prisen der er betydelig snillere enn her i Norge. Istedenfor å sende pakken hjem til din adresse, skriver du rett og slett bare

For – og etternavn
POSTE RESTANTE
postnummer og navn på postkontoret i Sverige
Sweden

som din leveringsadresse og får pakken sendt dit. Husk imidlertid at du ikke vil få noen informasjon når pakken er levert til utleveringsstedet og at den blir liggende der i kun to uker før den returneres. Om det er en venn/familiemedlem som skal hente ut pakken, er det deres navn som skal stå på pakken, ikke ditt. Husk også at du må ha med deg pass for å få hente ut pakken. Bankkort er ikke gyldig ID i Sverige.

Om noen av dere har noen flere lure løsninger, sleng dem inn i kommentarfeltet da vel! 🙂

Del

2 Kommentarer

 1. Your fan Alex
  6. mai 2019 / 20:33

  Det her suger, altså… takk for tips! Er bare å shoppe som faen nå da 😀

  • livingdoll
   Forfatter
   6. mai 2019 / 22:22

   Jepp:p

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: