Alle kan ikke gjøre alt, men alle kan gjøre noe

Da har vi kommet til August måned, dere. Jeg har alltid litt blandede følelser rundt denne måneden. Siste rest av sommeren forsvinner, og første del av høsten begynner. Dette får meg alltid til å føle at jeg er under et slags tidspress. I juni og juli føles det alltid som om tiden er litt på vent, som om noen har trykket på en slags «livets pauseknapp» og man virkelig kan slappe av. Så får man august smelt i fleisen, som en bøtte iskaldt vann, og bråvåkner. Puls i hundreognitti. Livet i vrangstrupen. Skjønner dere hva jeg mener? Om dere føler at bloggen min bikker over i det bipolare denne måneden, kan dere ta det med knusende ro. Det er ikke dere – det er meg.

Nå som sommeren er over, hverdagen inntar det norske folk, ferien på Granca, Maldivene eller hvor enn du har vært den siste tiden er over, flyet har landet og virkeligheten er i ferd med å banke på døra di som en ubuden gjest, har jeg en ting jeg vil ta opp med dere:

Katter. I hele sommer har jeg sett den ene annonsen etter den andre poppe opp på facebook. Dyrevernsorganisasjonene har fullt opp med katter folk bare har dumpet i skogen, på parkeringsplassen eller andre steder, og trenger sårt hjelp. Både økonomisk, i form av penger som skal rekke til veterinærutgifter, morsmelkerstatning til små kattunger, mat, leketøy, medisiner etc, men også fysisk.

Noe som virkelig har vært en stor utfordring for organisasjonene denne sommeren, er å finne fosterhjem. Å være fosterhjem for en katt er på mange måter det samme som å eie en katt midlertidig. Som regel er det snakk om et par måneders tid. Veterinærutgifter, mat, sand og annet utstyr betales av organisasjonen. Din oppgave er å gjøre pus trygg på mennesker gjennom å tilby lek, kos og oppmerksomhet. Ettersom dette er snakk om et midlertidig hjem, skal ikke katten slippes ut, noe som gjør at du godt kan egne deg som fosterhjem selv om du bor i blokk. Skulle du ha lyst til å adoptere katten etter at fosterhjemsperioden er over, er dette også mulig i de fleste tilfeller.

Ofte er det små kull med kattunger som har behov for fosterhjem, men det kan også være fullt voksne katter som ikke har hatt det greit tidligere og som derfor trenger litt ekstra tid til å bli trygge på mennesker. Noen katter kan være syke eller ha andre utfordringer (nedsatt syn, hørsel, bevegelsesproblemer, allergier, anoreksi etc). Det er gratis å være fosterhjem, og det er en fordel dersom du ikke har andre dyr eller små barn.

Dersom du av ulike grunner ikke kan stille som fosterhjem (du blir ikke godkjent, du/et familiemedlem er allergisk etc) finnes det også andre ting du kan gjøre for å bidra:

Du kan bidra med frakt.
For eksempel kjøre katt til eier eller eier til katt. Ofte er mange interessert i å stille som fosterhjem eller adoptere en katt, men blir hindret på grunn av avstand og mangel på kjøretøy/kjørekostnader. Har du mulighet til å hjelpe til den ene eller andre veien, er det supert!

Du kan bidra økonomisk.
Du bestemmer selv hvor mye eller lite du ønsker å gi. Kan du ikke gi mer enn 10 kroner, er det likevel bedre enn ingenting. Kanskje har du råd til å avse flaskepanten?

Du kan donere det du selv ikke har bruk for.
Har du en tåteflaske liggende etter at barna var små? Den kan en liten kattunge ha behov for! Kanskje har du også noen gamle tepper eller skåler? Kanskje har du en venn eller familiemedlem som har hatt dyr tidligere og både bur, leker og mat bare har blitt stående? Donèr!

Alle kan ikke gjøre alt, men alle kan gjøre noe. Har du mulighet til å bidra på den ene eller andre måten, ta kontakt med en organisasjon. Nedenfor linker jeg en håndfull. Vet dere om flere, så legg dem gjerne inn i kommentarfeltet.

www.Potesporihjertet.no (holder til i Tr.Heim og Trøndelag)
www.Kattensvern.org (holder til i Bergen)
www.Hjelppus.org (holder til på Hadeland)
www.Lucasorganisasjonen.no (holder til på Kleppe på Jæren)

Del

4 Kommentarer

 1. Maren
  5. august 2019 / 19:52

  http://www.fod.no – Oslo
  Dyrebeskyttelsen – Over hele Norge, med forskjellige avdelinger
  Finnes nok mange flere også.:)

  • livingdoll
   Forfatter
   6. august 2019 / 12:05

   Takk for link! 😀

  • livingdoll
   Forfatter
   8. august 2019 / 23:25

   Takk for link 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: