La oss hylle svartingene!

Vet dere hvilken dag det er i dag? Vel, åpenbart er det lørdag, men det er ikke det jeg mener. I dag, 17.August, er det de sorte kattenes nasjonaldag. Eller national black cat appreciation day, som er det offisielle navnet. Sorte katter går dessverre gjennom en god del kjipe ting de resterende 364 dagene i året, så at de har fått sin helt egne nasjonaldag hvor de bare skal hylles og settes pris på, synes jeg er kjempestas og vel fortjent! Nedenfor ser dere meg og min egen lille svarting for noen år tilbake. Tenk at den lille krabaten med den enorme personligheten faktisk er blitt åtte år?

La oss feire de sorte kattenes dag ved å oppsummere noen artige – og kanskje ikke fullt så artige – kattefakta:

01.♥ Det var farlig å eie sorte katter i middelalderen. Sorte katter ble forbundet med djevelen, ondskap og hekseri, og man trodde også at hekser kunne omskape seg til sorte katter. Dette førte ikke bare til massedrap på sorte katter, men også det å eie en sort katt kunne i mange tilfeller være nok til at man ble dømt til døden.

02.♥ Selv om de færreste tror på gammel overtro i dag, blir sorte katter fremdeles drept og torturert i såpass stor grad at mange organisasjoner, spesielt i USA, nekter å adoptere ut katter på Halloween (31.oktober) i frykt for kattens ve og vel.

03.♥ I Japansk overtro bringer sorte katter lykke. Det sies at en singel kvinne som skaffer seg en sort katt, vil tiltrekke seg flere menns interesse.

04.♥ Den genetiske mutasjonen som gir katten sort pels, gjør også katten immun mot mange sykdommer, inkludert FIV (katteverdens versjon av HIV)

05.♥ Sorte katter som ligger mye i solen kan endre farge etterhvert som de blir eldre. Solens stråler bryter nemlig ned de sorte fargepigmentene i kattens pels, og gjør at en rødbrunaktig farge kommer til syne.

06.♥ Sorte katter blir oftere avlivet enn katter av andre farger. Dette skyldes at sorte katter er vanskelige å adoptere bort. Ikke på grunn av gammel overtro, men fordi sorte katter er vanskeligere å ta bilder av og folk dermed ikke vil ha dem.  (Jævla instagramgenerasjon…)

.

Del

2 Kommentarer

  • livingdoll
   Forfatter
   19. august 2019 / 14:01

   aww thanks! 🙂 You too!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: