Slik blir du kvitt mus i huset helt gratis

Her om dagen – altså i går – kom katta inn med ei levende mus. Han slapp den pent ned på stuegulvet og var stolt som en hane. Jeg er heldigvis ganske glad i dyr, så å forsiktig løfte musa opp i håndflaten var null problem. Den virket heldigvis ikke skadet.

Med tre av totalt fire katter fremdeles luskende rundt utenfor, konkluderte jeg med at det var like greit å vente til morgenen med å slippe den ut igjen. Ikke bare på grunn av de tre kattene i seg selv, men også fordi 1) jeg kunne holde musa under oppsyn og se om den eventuelt virket skadet før jeg slapp den ut og overlot den til sin egen skjebne igjen, og 2) den fikk tid til å slappe av/komme over sjokket etter det den nettopp var blitt utsatt for. Å finne noe som kunne fungere som bur klokken tre om natten var ikke så lett, men jeg fant en grei, midlertidig løsning.

Noen minutter senere bestemte jeg meg for at nei, det var nok best å slippe den ut igjen fortest mulig likevel. Jeg hadde rett og slett ikke stort nok «bur» til at det ville være ok å la den være der inne over lengre tid. Så jeg løftet ham opp og puttet ham i et syltetøyglass av middels størrelse (med huller i lokket, ja) for å lettere kunne beskytte ham mot katta som var inne mens jeg bar ham ned trappa og ut. Da han vel ble sluppet ut, tok det litt tid før han gadd gå noe særlig lengre enn avstanden jeg klarer å vise mellom tommel og pekefinger, men omsider tok han turen lengre inn blant busker og blader.

Helt ærlig kommer jeg aldri til å forstå folk som skal frem med musefeller, gift og andre drapsmetoder så fort de ser ei mus i huset. Det koster 0 kr å løfte dyret opp og bære det ut. Bruk en isboks eller et syltetøyglass om du er redd for å ta på dyret med egne hender. Ta deg en fem til ti minutters gåtur med dyret før du slipper det fri, dersom du er redd for at det skal komme tilbake og inn igjen. Det er ikke akkurat vanskelig. 

Del

6 Kommentarer

 1. Alex
  24. september 2019 / 14:53

  Helt enig. Og de er jo så søte 😄 Jeg bare lurer, har du noengang blitt bitt av en mus ? jeg redder de også ut av huset, men har ikke fått til å løfte de direkte med hånden, for de er så redde

  • livingdoll
   Forfatter
   24. september 2019 / 20:46

   Hei! Nei, aldri blitt bitt 🙂 jeg bare løfter de rett opp, selv om de er redde. Bedre at jeg holder dem enn at katta får tak i dem :p

 2. Alex
  24. september 2019 / 21:32

  Skal prøve, men de er så raske !

 3. 5. oktober 2019 / 14:50

  Noen sliter med å bli kvitt mus, mens andre strever med å få noe mus i hele tatt. Rart med det.

  • livingdoll
   Forfatter
   5. oktober 2019 / 17:39

   Hahahah 😂😂😂😂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: