Et vanskelig valg

Jeg så Sophie i dag. Hun satt rett på andre siden av veien. Helt stille. Urørlig. Da jeg kom nærmere, så jeg at det ikke var henne likevel. Det var en skitten isklump. Jeg så henne i går også…Trodde jeg. Det viste seg å være et metallrør.

De siste dagene har jeg sett henne uendelig mange ganger – og ingen ganger i det hele tatt. Når bekymringen tar overhånd og hjernen går i stressmodus, kan selv det minste lille objekt ligne et ansikt, et hode, en hale, eller en kropp.

Natt til i dag var jeg ute og hang opp lapper. Bilder av Sophie pryder nå et uvisst antall offentlige søppeldunker, lyktestolper og butikkvinduer. Hele dagen har jeg håpet at det skulle komme gode nyheter. At det skulle tikke inn en SMS om at noen hadde sett henne. Men telefonen forble stille.

Espen tror at hun er død. At hadde hun vært i live, ville hun kommet hjem for lengst. Det er tross alt vinter, med lav temperatur og store mengder med snø. Selv vet jeg ikke hva jeg skal tro. Jeg vakler mellom å tenke at hun antagelig er død, og at hun helt sikkert bare har blitt lukket inne i en garasje en plass, og kommer til å komme løpende hjem så fort hun får muligheten.

Ganske snart, kanskje til og med tidligere enn forventet, vil jeg bli nødt til å ta et veldig vanskelig valg…

Del

3 Kommentarer

 1. 20. november 2019 / 14:50

  Uff, det der er en så forferdelig følelse 🙁 På et eller annet tidspunkt må man vel innfinne seg med at man ikke får se vedkommende igjen, uansett hvor hjerteskjærende det er </3.. På den annen side; mirakler kan skje! Ene venninna mi sin katt var borte i mange uker, hvor det senere viste seg at en eldre mann hadde tatt henne inn. Han tenkte vel kanskje ikke helt på dette med å sjekke chip osv med en gang :p Har Sophie chip?

  • livingdoll
   Forfatter
   21. november 2019 / 21:18

   Nei, hun er dessverre ikke chippet 🙁 Håper på et lite førjulsmirakel her nå <3

   • Sis horn
    22. november 2019 / 03:21

    Vil bare gi deg litt håp 💜
    Jeg har selv fanget inn to katter som hadde vært savnet i henholdsvis 3 år og 10 år!
    Begge hadde chip, var forsvunnet ved flytting og befant seg faktisk ikke langt unna de nye hjemmene heller.
    Har Sophie bodd på samme sted hele siste året?
    Fortsett å vedlikehold lapper, oppdatere Dyrebar hver tredje måned, ha annonse med bilde i lokalavisa hver lørdag og løft innlegget ditt på savnet/funnetgruppene minst et par ganger i uken.
    Kontakt også alle lokale veterinærer, veivesenet, politiet og brannvesenet med bilde av Sophie med tanke på om hun kan være påkjørt.
    Her jeg bor er det brannvesenet som har chipleser og kjølerom for oppbevaring av døde katter.
    Hadde selv en katt som ble borte for mange år siden.
    Jeg hadde lapper oppe i 2 år, og avisannonser flere ganger i måneden. Vel, jeg fikk til slutt svar, etter to år. Ikke det svaret jeg ønsket, men jeg fikk i hvert fall vite hva som hadde skjedd Rosa min 💔 så jeg kunne begynne å sørge.
    Det viste seg også at minst 3 stykker hele tiden hadde visst hva som hadde skjedd min katt, men de sa ikke noe til meg 😡
    Alltid bedre å vite, enn ikke å vite.
    Har du sjekket med lommelykt alle garasjer, kjellere, loft, trev, boder og skjul hos de nærmeste naboene?
    Lurt å sjekke samme stedene flere ganger. Ikke alle katter gir seg til kjenne første gang.
    Lyst opp i høye trær? Ikke alle katter klatrer ned selv.
    Sjekket tomme bygninger og byggeplasser? Tomme brønner?
    Mammas katt satt seg bom fast inni takkonstruksjonen på inngangspartiet (antagelig på musejakt). Hadde det ikke vært for svak, svak mjauing, hadde vi aldri funnet ham. Da hadde han dødd der for han hadde sklidd helt ned i bunnen og kilt seg bom fast. Mannen min måtte bryte opp taket undenifra for å få reddet pusen.
    Håper du finner Sophie raskt 🐾💕
    Mvh hornjadesoleil 🐾💕

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: