7 Ting du kan gjøre i karantene

Jeg har hundrevis av fine minner om mamma. Syttende mai-feiringer i byen, solfylte dager på stranden, shoppingturer… Likevel er dèt minnet som oftest dukker opp i hodet mitt turene tur – retur barnehagen for å hente lillesøster da hun var liten. Hvorfor? Jeg vet ikke. Kanskje fordi mamma virkelig strålte på disse turene. Man kunne liksom se det på hele henne, denne gleden over å ha denne lille jenta komme løpende med så mye å fortelle om dagen sin. Gleden over å være mamma.

Jeg var ganske liten på denne tiden selv, så det overrasker meg at av alle minnene jeg har, er det akkurat denne perioden som har brent seg på netthinnen min og dukker opp på daglig basis. Og like fullt overrasker det meg at jeg gang på gang tyr til tårene idet det går opp for meg, gang på gang, at dette fine mennesket ikke lengre finnes. At jeg aldri mer skal få prate med henne, klemme henne… Det plager meg. Vil det noen gang slutte? Vil jeg noen gang slå meg til ro ned at mamma er borte? At istedenfor et levende menneske, har vi nå en grav å besøke? Jeg vet ikke.

Jeg skal lage en minnebok, har jeg bestemt. En minnebok med bilder, filmer, og minner om mamma. Alt jeg har, og alt jeg husker, skal i denne boken. På den måten vil minnene bli bevart for alltid.

Her om dagen satt jeg og tenkte på hele denne Corona-galskapen, og det faktum at mamma gikk bort rett før den brøt ut. Jeg lurer på hvordan hun ville reagert, hadde hun vært her og opplevd den. Ville hun vært av det hysteriske slaget, eller ville hun tenkt at nå må folk ta det bittelitt med ro? Det får jeg aldri vite.

Dèt igjen fikk meg til å tenke at det er på tide å skrive et innlegg til alle dere som fremdeles er her, og som opplever Corona-galskapen. Så her kommer et lite innlegg med forslag til hva man kan finne på når eller om man sitter i karantene.  

01.♥ Lage minnebok
Hvorfor ikke lage en slik minnebok som jeg nevnte innledningsvis over her? Enten det er en venn, et familiemedlem eller kanskje et kjæledyr som har gått bort, er det fint å kunne samle alle minner, bilder, tanker og filmsnutter på ett sted. Du kan også lage en minnebok om deg selv, som barna dine kan lese når de blir voksne. Eller hvorfor ikke lage en minnebok om barna dine og deres barndom? Her er det mange muligheter.

02.♥ Spill 
Enten du spiller på PC eller med konsoll, kan du med god samvittighet benytte alenetiden til å game litt. Ikke alene? Dra frem kortstokk eller brettspill og vær sosial med samboer, barn eller andre familiemedlemmer du bor med.

03.♥ Rydd
Alle har noen gamle klær liggende innerst i skapet, og et evig rot i boden. Nå er en god anledning til å gå gjennom alt sammen og finne ut hva du faktisk 1. Har, og 2. Ønsker å ta vare på. Trenger du den halvtomme håndkremen du kjøpte på salg på slutten av nittitallet? Næææ…

04.♥ Les en bok, eller skriv din egen
De fleste av oss har en bok eller to stående som vi ikke har lest. Nå som du bare dasser rundt hjemme, kan du like gjerne sette deg ned og lese den. Kanskje har du tenkt på å skrive en bok selv, men aldri hatt tid? Nå som hele landet har «pause» fra livet, burde du ha mer enn nok tid til å få unnagjort et kapittel eller tre.

05.♥ Se på tv/film
Selvsagt måtte dette punktet også med på listen. Du har tross alt kjøpt tv’en for å bruke den.

06.♥ Glow up
«Hva er glow up?», tenker nok mine mannlige lesere. Er du hunkjønn, vet du sikkert hva det er allerede. Kort fortalt; bli en penere versjon av deg selv. Test litt nye sminketeknikker, farg håret i en ny farge, spis litt sunnere, tren litt mer, og så videre. Føl deg bedre, og se bedre ut.

07.♥ Lag en blogg
Det er et kjent faktum at folk som har litt ekstra tid til overs, lager seg en blogg. Her kan du, for eksempel, blogge alt det jeg nevnte i forrige punkt. Sminke, hår, kosthold, trening, og så videre.

Del

6 Kommentarer

 1. 19. mars 2020 / 19:07

  Minner og hukommelse er og blir rare greier. Er ikke alt jeg forstår like godt hvorfor jeg husker så mye bedre kontra andre ting jeg heller, for å si det sånn <3

  Jeg er NESTEN helt sikker på at jeg har spurt deg om dette før, men har du noen spillkonsoller? Isåfall, hva er det du har? 🙂

  Også kom jeg til å tenke på en ting til nå, apropos det siste punktet.. Jeg lurer på om det faktum at flere nå har mer fritid kan være med på å minske sannsynligheten ihvertfall litt for at samtlige bloggstasjoner i verden (som blogg.no) vil bli lagt ned, kontra pre-korona..? Hva tenker du?

  • livingdoll
   Forfatter
   19. mars 2020 / 19:16

   Hehe, dette MÅ jo bare være det kjipeste svaret ever, men nope, ingen spillkonsoller her. Er ingen gamer, så det eneste jeg spiller er brettspill og kort xD

   Angående blogg; litt usikker. Om blogg.no og andre bloggplatformer har litt i toppen så legger de selvfølgelig ikke ned nå som hele landet sitter hjemme og sannsynligheten for at det både lages og leses nye blogger øker betraktelig, MEN dette stuntet blogg.no hadde i fjor(?) Der de slettet samtlige blogger pga overgang til ny server (eller hva det nå var de drev med) har fått meg til å tvile litt på innholdet i toppen deres, så.. Jeg vet ikke 😉 hva tror du? 🙂

   • 19. mars 2020 / 19:33

    Kanskje vi skulle ordnet vår egen DIGITALE brettspill-plattform. At liksom mens vi spiller f.eks…… Stigespillet – så har vi et kamera rettet på det bordet hele tiden, også må vi flytte for hverandre hver gang, i tillegg til å selvfølgelig også flytte på oss selv xD Rart om ingen alt har gjort noe lignende, i grunn.

    Hmm, angående det med blogg.no så var jeg veldig katastrofe-tenkende da ting holdt på som verst. Men nå som jeg har fått reflektert mer over det så skjønner jeg de avgjørelsene som ble tatt bedre, ettersom jeg har blitt fortalt at det å flytte så mange blogger med den teknologien de hadde da var veldig tidskrevende, og ikke akkurat gjort på noen dager for å si det sånn. Hmm.. Så, om ikke mange flere kommer til å joine blogg.no det neste året, så tror jeg ihvertfall blogg.no kommer til å fortsette å eksistere en god stund til. Jeg håper ihvertfall det, for jeg ser fortsatt på dette plattformen som mitt andre, eller tredje hjem (altså, i tillegg til der jeg faktisk bor, og Paradise Hotel) xD

 2. 19. mars 2020 / 20:38

  Om du vil _slå deg til ro_ med at hun er borte vet jeg ikke, men… du vil bli vant til det. Den første tiden er verst, selvfølgelig, og jeg syntes det første året var ganske sårt. Jeg måtte liksom gjennom alle merkedager uten pappa, og det var rart. Året etter var det ikke fullt så rått og sårt, men fortsatt rart. Og jeg tenker fortsatt på ham hver eneste dag (snart 3 år siden han døde), men nå prøver jeg å fokusere på nettopp de gode minnene. Og er glad for at jeg har dem <3

  Takk for inntips, forresten! Men de fleste utgår når man har hjemmekontor med en 1åring ute av barnehagen, dessverre…. :p

 3. Alextherollercoaster
  20. mars 2020 / 00:55

  Jeg er ingen gamer heller, men det er skikkelig gøy og avslappende å kjøre litt berg og dalbane med VR helt til man blir kvalm 😆 jeg tar helt av

  • livingdoll
   Forfatter
   22. mars 2020 / 22:23

   Haha 😀 Det har jeg ikke prøvd :p

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: