Et supert tips til deg som er redd for corona

Visste dere at det hvert eneste år i Norge kastes eller ødelegges minst tre hundre og åttifem tusen tonn med mat?

Det er lett å tenke at det er dagligvarebutikkene, kantiner, hotell og tilsvarende som har skylden, og det stemmer jo delvis ettersom disse til sammen kaster/ødelegger 151 000 tonn, men den aller største skylden har faktisk du og jeg. Vi privatpersoner kaster nemlig 224 000 tonn mat til sammen – hvert eneste år!

Tenk noe så sykt – og ikke minst unødvendig!

Derfor vil jeg komme med et lite tips til dere. Holdbart.no er en nettside som selger mat som dagligvarebutikkene normalt sett ville kastet. Dette kan være på grunn av kort holdbarhet, nytt pakkedesign, at varen er sesongvare (det vil si at dagligvarene kun selger den på èn bestemt tid av året, for eksempel påske – eller julegodteri), eller lignende årsaker.

Ved å handle på holdbart.no får du varene til 20-90% rabatt, samtidig som du redder mat fra å bli kastet. Du gjør noe godt for miljøet ved å motvirke matsvinn, som faktisk står for 8% av globale klimagassutslipp. I 2018 reddet holdbart.no hele 3455 tonn med mat fra å bli kastet, så din (og min) innsats nytter absolutt!

Et ekstra pluss, nå i disse corona-tider, er jo at man slipper å fysisk gå rundt i butikken og plukke varer sammen med andre mennesker. Du simpelthen bare bestiller på internett, og henter ut pakken din på postkontoret. Enkelt og greit, og med minimal menneskekontakt!

Del

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: