Til alle dere hundeeiere…

Husker dere Ronja? Bittelille Ronja, vår miniatyrdachshund på knappe 3 kg? 

Det er ingen hemmelighet at 2020 så langt har vært en psykisk påkjenning, noe som blant annet har gått negativt ut over dyrene. For en stund tilbake valgte vi derfor å gi bort Ronja, da vi følte at vi ikke lengre var i stand til å gi henne det livet hun fortjente.

I dag morges fikk vi en telefon med vonde nyheter. Ronja og svigermor (som nå eier henne) var blitt angrepet av en større hund da de var ute på tur i skogen, og Ronja var tydelig i store smerter. Etter at veterinæren hadde undersøkt henne viste det seg heldigvis at den store hunden ikke hadde truffet noen indre organer da den bet. Den lyktes, imidlertid, i å gi henne brudd i ribbeina, så det blir en lang og vond periode for Ronja fremover, frem til bruddet har grodd.

Det var en liten stund snakk om at jeg skulle ta turen nedover for å passe på Ronja i natt mens svigermor sov, men det mente hun ikke var noen god idè. Det Ronja trenger nå er ro og fred så hun får hvilt ordentlig, og det at jeg plutselig skulle komme ville nok virke mer stressende enn beroligende, så den planen er droppet inntil videre.

Til dere som leser dette, og som har hund:
vær så snill å ha den i bånd. Ikke bare ute i byggefelt, men også på tur i skogen. Du vet aldri når du og hunden din møter på en annen hund på tur, et vilt dyr, eller et barn. Du vet heller aldri når hundens jaktinnstinkt, eller beskyttelsesinnstinkt, slår inn. Uansett hvor godt du kjenner hunden din, så kan den overraske. Det finnes virkelig ingen god grunn til å ikke bruke bånd på hunden sin når man er på tur!

Del

2 Kommentarer

 1. Jade
  22. april 2020 / 19:44

  Vær så snill å ikke dra alle hundeeiere under samme kam. Kanskje du heller kunne skrevet «Til dere hundeeiere som Ikke har hunden i bånd»?? Vi har vår hund i bånd hele tiden uansett, men det er mest får vår hund og vår egen beskyttelse slik at hun ikke stikker av. Hvis ikke vi har vår i bånd så kan hun event. stikke av rett opp i skogen og eller ned til bilveien og bli påkjørt. Hun hører dessverre ikke alltid, selv om mange har prøvd å trene henne opp.
  Jeg er enig at flere burde ha hunden i bånd, selv om den er snilt som et lam så er det andre hunder som ikke vil hilse på andre hunder, og folk som er livredd hunder og har forbier mot dem.
  (Denne komentaren var IKKE ment som hat eller kritikk, så du må ikke ta den som det 🙂 Jeg ville bare på peke at man ikke drar alle hundeeiere under den samme kammen 🙂 Ha en fin kveld videre )

  • livingdoll
   Forfatter
   22. april 2020 / 23:07

   Hei og takk for kommentar! 🙂
   Jeg beklager om du følte deg støtt eller kritisert av det jeg skrev. Det var overhodet ikke meningen. Og ja, du har selvsagt rett i at man ikke skal dra alle hundeeiere under samme kam. Beklager om du oppfattet det slik. :/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: