Å ta livet for gitt

I dag gjorde jeg noe jeg aldri hadde trodd jeg skulle gjøre: jeg tok av meg klærne, la meg ned og solte meg.

«Ok, big deal?», tenker kanskje eventuelle nye lesere. De av dere som kjenner meg privat, eller som har fulgt meg over lengre tid, vet derimot at jeg alltid har vært over gjennomsnittet opptatt av å aldri gå ut døra uten solfaktor 50 i ansiktet og at jeg har en tendens til å plapre hull i hodet på folk om at soling = tidlig aldring, og for all del burde unngås.

Vel, i dag slo det meg: man skal faktisk ikke ta for gitt at man lever lenge nok til å oppleve alderdommen.

Det var først i dag det gikk opp for meg, sånn på ordentlig, at jeg kanskje har gått rundt og bekymret meg for noe jeg aldri kommer til å oppleve. At jeg ikke bør være så fryktelig sikker på at jeg i det hele tatt kommer til å leve lenge nok til å faktisk se de første ordentlige aldringstegnene.

Misforstå meg ikke: jeg er ikke syk, så det finnes ingen grunn til å tro at livet mitt blir kort, men likevel… Man vet virkelig ikke.

Mamma var 52 da hun gikk bort nå i februar, og stefaren min som nettopp har gått bort, var også relativt ung. Begge to skulle fremdeles hatt mange gode år foran seg før de kunne betegnes som «gamlinger», og hadde noen spurt meg for et år eller to siden, ville jeg følt meg ganske sikker på at de begge ville fått oppleve sommeren 2020 og flere til. Men jeg tok feil.

Å bli gammel er faktisk ikke noe alle opplever. Selv ikke i Norge. Man er forbannet heldig om man lever til den alderen der folk begynner å reise seg for deg på bussen, snakke ekstra høyt og forvente kamferdrops når de kommer på besøk.

Vi må slutte å ta for gitt at vi skal bli gamle. Slutte å snakke om «når jeg blir gammel». For det er ikke når. Det er hvis.

Del

2 Kommentarer

 1. Anne
  28. april 2020 / 18:11

  Beklager urelatert kommentar, men HERREGUD så fin du var på det bildet. Herregud, så vakker du er uten lashes, linser osv. Hvis jeg hadde sett sånn ut, skulle jeg ikke ha rørt sminke. Du minner om daenerys Targarien.. 🔥

  • livingdoll
   Forfatter
   28. april 2020 / 21:30

   Så utrolig koselig å høre! Tusen takk for det! <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: