Det burde vært meg

Jeg skulle ønske det var meg. Meg som fikk kreft. Meg som døde i februar. Hadde det vært meg, ville èn – sannsynligvis to – mennesker fremdeles vært i live. Lillesøster ville fremdeles hatt mamma, og sannsynligvis også pappaen sin, i live. Lille Angelica ville hatt mommo og moffa.

Det burde vært meg. Meg som ble båret ut i kiste og lagt i jorden. Meg det ble tatt avskjed med. Ikke mamma. Mamma hadde fremdeles så mye å gi. Så mange år igjen å leve. Stefar også. De var viktige mennesker for oss som var glade i dem. De betød så mye. Jeg? Jeg er ikke viktig. Bare ei jente. Ingens mamma. Ingens bestemor.  Min eksistens endrer ikke liv. Verden faller ikke sammen uten meg. Jeg er noens søster, som de ser kanskje èn gang i året. Man kan leve uten dèt. Noens kjæreste, som lett kan erstattes.

Hvorfor var det ikke meg? Meg, med alle mine problemer. Meg, med alle mine mørke tanker og følelser som spiser meg opp innvendig. Meg, som ikke betyr noe. Meg, som er erstattelig. Hvorfor var det ikke meg, når alt ville vært så mye bedre om det var?

Jeg vet ikke.

Alt jeg vet, er at det burde vært det.

Del på

8 Kommentarer

 1. Penny
  28. april 2020 / 22:06

  Det er ikke sin tur enda, du har mange rundt seg som ville blitt triste av å miste deg. Har mistet deg som venninne en gang, vil ikke miste seg som venninne igjen. Dagene er tunge nå, men de vil bli bedre.
  Alle som kjenner deg, er mega glad i deg??
  Og tror ingen har lyst å miste deg ??

  • livingdoll
   Forfatter
   2. mai 2020 / 22:20

   Takk for det <3 Håper du har rett 🙂 Glad i deg <3

 2. Ino
  29. april 2020 / 02:45

  Du må aldri tenke sånn.
  Du er noens person, noens kjære, noens tante, og du har så mye å gi I livet. Du er enda ganske ung og har mange år på det å bli noens kone, mor, bestemor, kollega eller hva som helst som du ikke allerede er!
  Jeg, du, og alle har vår plass her og vi er alle noen. Det skulle ikke vært deg istede, men dessverre må det alltid være noen… Du har me rå gi til verden enn du tror.

  • livingdoll
   Forfatter
   2. mai 2020 / 22:19

   Takk for det <3

 3. C
  29. april 2020 / 06:56

  Ingenting skjer for en grunn, livet er brutalt og kjipt. Dessverre med mer negative opplevelser enn positive. Å det er ikke fordi jeg er deprimert jeg skriver det, det er fordi det er fakta. Du kommer til å oppleve mer kjipt i livet, jeg også. Alle gjør det. Men desto viktigere er det å ta vare på de gode minnene og de fine opplevelsene. Jeg forstår det er tøft å miste en forelder, især når det skjer så alt for tidlig. Men å mene at du er erstattelig er feil, uansett hvor små vi mennesker er for verden og historien fremover vil vi alltid være uerstattelig for noen vi har rundt oss. Om du hadde dødd ville livet til syvende og sist gått videre for din kjæreste og dine andre nærmere, men du ville fortsatt aldri kunne blitt erstattet av en annen. Du er den du er, på godt og vondt. Å hvis du hadde dødd istedenfor din mor, ville hun opplevd det desidert verste et menneske kan oppleve, hun hadde mistet barnet sitt. Å jeg kan love deg at å oppleve noe så drastisk hadde forandret din mamma resten av livet. Det ville preget livet hennes på en så brutal måte at hun ikke hadde levd, kun eksistert. Det du har opplevd er totalt meningsløst og urettferdig, å jeg skulle ønske du kunne vært foruten de opplevelsene. Men husk at du er ikke erstattelig selvom man kan føle seg sånn til tider. Ønsker deg alt godt!

  • livingdoll
   Forfatter
   2. mai 2020 / 22:19

   Takk for det <3 Og du har nok rett i det du skriver 🙂

 4. 1. mai 2020 / 09:55

  Det burde det overhodet ikke vært, nei! Selv om man ikke er noens mor eller bestemor er man like mye verdt som en som er det. Jeg vet at sorgen kan få en til å tenke sånn <3 Men du er verdt noe – MYE – for din søster, din samboer, dine venner og oss blogglesere. Og sikkert mange flere. Tro meg <3

  • livingdoll
   Forfatter
   2. mai 2020 / 22:17

   Tusen takk, det var hyggelig å høre <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: