Sortland VGS har dyremishandel på læreplanen

I dag på finn.no kunne man finne denne annonsen. For de av dere som ikke kommer til å klikke på linken, la meg kort gjengi hva annonsen handler om: øverst i annonsen finner man 9 forskjellige bilder av kaniner. Prisen er satt til 400 kroner, og i annonsen er det skrevet:

«Elever på Sortland VGS avdeling Kleiva selger kaninunger. Vi som elever på Kleiva har hatt avlsprosjekt på kaniner. Vi fikk kjøpt inn avlskaniner, og plukket ut hvem vi ville avle på. Nå har vi fått et kull på 6 jenter og 2 gutter, som er blandingsrase». Videre står det litt informasjon om når kaninene er født, hvilke rase foreldrene er etc, før annonsen avsluttes med: «Haster med å få solgt, ettersom at de blir slaktekaniner torsdag om de ikke er solgt».

Det er ikke ofte jeg blir sånn skikkelig banne-i-annethvert-ord-forbanna, men akkurat nå er jeg faktisk banne-i-annethvert-ord-forbanna. At en SKOLE kan leke med levende individer på denne måten og oppfordre elevene til å se på dyreliv som bruk og kast gjør meg rett og slett kvalm. Avle på kaniner for så å drepe dem etterpå, bare sånn.. For moroskyld?! Ikke for å være ufin, men jeg håper frøken Corona gir personen som godkjente dette opplegget et langvarig besøk.

Det som provoserer meg mest, er at personen som la ut annonsen på finn gjorde dette på eget initiativ i et forsøk på å redde kaninene. Skolens plan var altså hele veien at kaninene skulle ales opp kun for å drepes.

Er du i nærheten av like forbannet som meg, oppfordrer jeg deg til å kontakte Sortland VGS avdeling Kleiva og si klart ifra hva du synes om denne type læreplan. Både telefonnummer og e-postadresse finner du her.

//bildet øverst i innlegget er et illustrasjonsfoto, og ikke en av kaninene som står i fare for å dø.

Del

10 Kommentarer

 1. Sunniva
  26. mai 2020 / 12:07

  Les: slakteri. Altså det selges kaninkjøtt også. Og det finnes gårder som driver kaninproduksjon. Og ja, det finnes linjer på både VGS og Universitet hvor en skal lære seg om avl osv. Har selv gått husdyrproduksjon. Hvis du synes det er dyremishandling at dyr avles for så å bli slakta så håper jeg du er vegetarianer, beklager. Mener ikke å være frekk, så håper ikke du tar det ille opp. Det er bare det at en burde lese seg opp på ting før man rager over en artikkel.

  • L
   26. mai 2020 / 14:56

   Helt enig. Detta er ikke dyremishandlig! Les deg opp på hva det betyr.

   • livingdoll
    Forfatter
    30. mai 2020 / 22:18

    Misshandel er det samme som å sette et levende individ i en situasjon hvor de ikke har det godt. Om noen slår ei katte ihjel, er det misshandel. Om noen etterlater hunden sin alene hjemme over flere dager eller uker, er dette også misshandel, til tross for at ingen vold utdøves mot dyret. Ordet «misshandel» kan bety så mangt – som i dette tilfellet: å ale opp et dyr i bur kun for å sende det til et sted hvor det senere blir drept. At drap er misshandel, kan vi forhåpentligvis være enige om, i alle fall. Uansett hvor lite dyret eventuelt kjenner i det sekundet det blir drept, så kjenner det helt klart en betydelig frykt for eget liv i tiden som leder opp til drapet.

  • livingdoll
   Forfatter
   30. mai 2020 / 22:09

   Veganer, vegetarianer, kjøtteter – hva enn man velger å spise, så burde man forstå at det å lære ungdommer til å se på dyr som «bruk og kast», er galt.

 2. Alex
  26. mai 2020 / 18:03

  Jeg synes det er helt sykt . De burde hatt en plan mtp omplassering av disse kaninungene før de satt igang dette prosjektet .
  Jeg skal sende mail til de.

  • livingdoll
   Forfatter
   30. mai 2020 / 22:18

   Så bra du sender dem en mail. Ikke spar på kruttet! 🙂

   • Alex
    31. mai 2020 / 22:48

    Fikk ikke svar.. fikk du?

    • livingdoll
     Forfatter
     1. juni 2020 / 18:24

     Nei, dårlig med det gitt :/ men hadde egentlig ikke forventet det heller.

 3. Julie
  26. mai 2020 / 19:29

  Så utrolig fælt synes jeg, at ikke livet er mer verdt.. Jeg trodde først dette var en gladsak hvor elevene får lære om dyremishandling, som er et viktig tema. Dette var bare trist og fælt 🙁

  • livingdoll
   Forfatter
   30. mai 2020 / 22:19

   Skulle ønske det var en gladsak selv, men dessverre :/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: