Som å vinne i lotto

Aldringsprosessen hos oss kvinner starter det året vi fyller tjuefem. Da dør det flere celler i kroppen vår enn det fornyes, og ting som kollagen og elastin avtar. Dette igjen gir resultater i form av rynker rundt øyne og munn, i pannen og mellom øyenbrynene. Volum i lepper, kinn og under øynene avtar, huden blir tørrere, og holder dårligere på fuktigheten. Dette lærte jeg som syttenåring, og har siden den gang hatt det i bakhodet. Å fylle tjuefem var skummelt. Å fylle tredve var et mareritt.

Fra tid til annen sirkulerer det rundt i skallen på meg at jeg burde komme i gang med fillers, mens jeg enda kan forebygge det verste. Tanken er der, men jeg kommer liksom aldri i gang. Dels fordi det er manglende tilbud på drop in fillerbehandlinger her oppe i dalen, og dels fordi jeg har en nåleskrekk som gjør at jeg heller vil sage av meg ansiktet enn å stikke en sprøyte i det.

Hvorfor nevner jeg dette? Fordi det i dag skjedde noe som fikk meg til å senke skuldrene litt, og føle meg … Litt som om jeg skulle ha vunnet i lotto. Nå mener jeg ikke i den forstand at jeg hoppet og spratt rundt, ropte «YEEESSSSSS!!!!» og ringte hele telefonboken. Dèt ville jeg faktisk aldri gjort.

Nei, når jeg sier jeg følte meg som å ha vunnet i lotto, mener jeg i den forstand at dagen min ble merkbart bedre og jeg fikk en følelse av at jeg har gått rundt og bekymret meg unødig.

Så hva skjedde? Jo, jeg var en tur på butikken, hadde alkohol i kurven, kom til kassen … Og ble bedt om å vise legitimasjon. Jeg vet at det høres ut som en bitteliten, totalt ubetydelig ting for alle under 23, men for en tredveåring å bli bedt om å vise legitimasjon for å kjøpe noe med attenårsgrense… Det er en følelse som ikke kan beskrives, men som gjør underverker for selvtilliten.

Dette skal jeg leve på i minst fem år fremover ?.  

Del på

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: