Bokanmeldelse: Sophie Elise – elsk meg

Sofie «Sophie Elise» Isachsen er, som mange av dere allerede vet, Norges mest kjente influencer. I 2015 ble hun kåret til den mektigste kvinnen i norsk media, og gikk ut av året med troen på at hun var viktig og betød noe. I Januar 2016 endrer det seg. Da møter hun «ham» – ikke navngitt i boken, men det er bekreftet av både forfatter og «ham» selv at det er Henrik Thodesen – og blir stormforelsket.

Herfra får vi følge Sophie Elise i jakten på kjærligheten. I oppturer og nedturer følger vi henne i kampen om oppmerksomheten hans. Anerkjennelsen hans. Kjærligheten hans. Hun skriver godt og reflekterende… Og ærlig. Veldig ærlig. Om tanker. Om følelser. Om dumme valg, feil prioriteringer, om sperm i ansiktet og mensen i sengen hans.

Jeg elsker måten hun ordlegger seg på, og jeg elsker hvor ærlig hun er i forhold til dette med sex og kropp. Hvordan hun villig deler med seg av intime detaljer, uten å prøve å pakke dem inn, slik man ofte ser i andre bøker. Historien er lett å kjenne seg igjen i, og vond å lese. Det er en sårbar og trist fortelling om en ung jente som blir så besatt av en eldre mann at hun vil gjøre hva som helst bare for å være hans, og som til slutt må innfinne seg med det smertefulle faktum at uansett hva hun gjør, vil det aldri bli mer enn bare sex.

Jeg ønsker å like denne boken, men dessverre oppfatter jeg den kun som «helt grei». Den er godt skrevet, og fortellingen er til å kjenne seg igjen i, men den skuffer. Man sitter igjen med en følelse av at man gjerne kunne hoppet over et kapittel eller to her og der uten at å gå glipp av noe viktig, og man savner et «poeng i» alt sammen.

 

Har dere lest «elsk meg»?
Hva synes dere i så fall?

 

Del på

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: