Vi må snakke om punkt nr 2…

God mandag! 
Gradestokken viser minus fjorten, det føles som minus hundreogseksti, og jeg er ikke i det beste humøret. Derfor tenkte jeg å skrive et lite klageinnlegg. Og dere? Vi må snakke om punkt nr 2!

TING JEG IRRITERER MEG OVER AKKURAT NÅ (i helt tilfeldig rekkefølge):

01 ♥ RELIGIØSE FOLK SOM SKAL PRESSE TROEN SIN PÅ ANDRE
Jeg mistet katta mi i starten av november 2019. Jeg hang opp savnet-plakater i nærområdet, med nummeret mitt på. Noen måneder passerer, og så ringer mobilen. Jeg søker opp nummeret, kjenner ikke igjen navnet jeg får opp, men ser at hun bor i nærheten. Jeg sender en sms, beklager at jeg ikke tok telefonen, spør hva det gjelder. Kort tid senere tikker det inn et svar: hun er fra Jehovas Vitner, og vil at jeg skal vite at jeg kan komme til Jesus med alle mine problemer. Jeg kjenner jeg blir irritert, men svarer pent at det er supert at hun har funnet en tro som hun føler er rett for henne, men at det kanskje ikke er helt ok å stjele folks nummer fra plakater om savnede katter for å dytte religionen på andre. Jeg får ikke noe svar. Ikke engang en beklagelse. Noen måneder passerer, og så ligger det en brosjyre i postkassen. Fra Jehovas Vitner. Her hevdes det at Jesus elsker oss alle, og at han kan kurere både alkoholisme, kreft, pillemisbruk og depresjon. Jeg blir oppgitt, kaster den i søpla. Tar meg i å lure på hvor mange kreftpasienter, alkoholikere, pillemisbrukere, deprimerte og deres pårørende som får dette svadaet rett i fleisen. Februar 2020 taper moren min kampen mot kreften. En av de første dagene i mars finner jeg en ny brosjyre i postkassen. Fra Jehovas vitner – igjen. Nok en gang står det uthevet på forsiden at Jesus kurerer kreft. Og alkoholisme. Og pillemisbruk. Og depresjon. «Dra te hælvette», tenker jeg, kaster den i søpla. Det blir vinter, og i de første dagene av desember dukker det opp et brev. «Nå i julen er det mange som sliter», leser jeg. Tenker at det kanskje er UNICEF eller andre hjelpeorganisasjoner som ber om litt ekstra. Jeg leser videre. Jeg har tatt feil. Det er enda en reklame for Jesus og hans mirakler. Men, de ber om penger. Midler så de kan hjelpe, med Jesus i front. «Har’n begynt å ta betalt per bønn, nå?», tenker jeg sarkastisk for meg selv. Jeg kaster brevet. Så langt i 2021 har jeg vært Jesus-fri. I alle fall i postkassen og på tekstmeldinger. Fra tid til annen dukker en og annen muslim eller jøde fra utlandet opp i innboksen min på facebook og skriver lange bibelsitater. Tålmodigheten min er brukt opp nå. Jeg er lei. «Fuck outta here with that religious bullshit», svarer jeg, før jeg blokkerer mennesket og sletter meldingene. Så langt har det vært tre av dem. Jeg bryr meg egentlig ikke om hva folk tror på, men å plage andre med troen sin – dèt synes jeg faktisk de kan gi faen i.

 02 ♥ AT VI FREMDELES BESKYTTER PEDOFILE
Jeg leser artikkelen om Stine K. Reksten som ble seksuelt misbrukt av en voksen ansatt i helsevesenet fra hun var tolv år gammel. Jeg leser hvordan ei tolv år gammel jente følte at hun trengte noen å betro seg til, og hvordan hun kommer i kontakt med «ham». Jeg ser bilder av Stine, både som tolvåring og nå som voksen, sent i tjueårene. Får lese hvor hun bodde. Hun er tøff som forteller åpent. Tøff som tør å vise frem chattemeldinger som er blitt sendt, og fortelle om møter, og hva som skjedde på disse møtene. Tøff som tør å gi disse hendelsene et ansikt. Jeg leser historien, og jeg føler med henne. Samtidig blir jeg irritert. Både på hvordan hun ble sviktet av alle som ung, og hvordan media svikter alle som henne den dag i dag. For han nevnes ikke med navn. Bilder av ham, er sladdet. Han anonymiseres. Det er alltid slik i artikler som omhandler seksuelle overgrep mot barn. Ofrene står frem med ansikt og navn, mens den dømte blir anonymisert. Beskyttet. Det norske lovverket er slik. De skal beskyttes, de som ønsker. Og det er klart de ønsker. Om ingen vet hvem de er, blir det lettere for dem å begå ugjerningen på nytt på et senere tidspunkt. Det norske lovverket, så vel som media, hjelper til å legge til rette for nettopp dèt. At han ikke skal gjenkjennes. At ingen skal vite at det er han som har gjort så mye fælt. Så han kan gå rett i ryggen, vitende om at ingen vet. At ingen tar forhåndsregler når de ser ham på gata – for ingen vet hva han har lyst til, og hva han er i stand til, før det er for sent. Igjen.03 ♥ CORONA-FANATIKERE

Her om dagen spurte en av de større avisene på nett om folk kom til å la seg vaksinere mot coronaviruset. En av dem som hadde kommentert skrev at hun trodde alle som ikke hadde medisinsk grunn til å la være, kom til å ta vaksinen. «I så fall tar du feil :)», skrev jeg. Responsen jeg fikk var at jeg var både Trump-tilhenger, høyreekstrem, anti-vaxer og konspirasjonsteoretiker. Også ellers i kommentarfeltet var det flere som angrep mennesker som skrev at de ikke kom til å ta vaksinen. Slikt provoserer meg. Jeg er ingen tilhenger av Trump, sterk motstander av høyreekstremisme, ingen konspirasjonsteorektiker og heller ingen antivaxer. Det at jeg ikke stiller meg først i køen til å ta denne vaksinen skyldes ene og alene at jeg ikke har tro på den. Det er allerede fastslått at den verken beskytter mot å få viruset eller spre det videre. Det den faktisk gjør, er å gjøre eventuelle symptomer på viruset mildere. Nå er det dog også slik at 2 av 10 ikke får noen symptomer på korona uansett, selv uten vaksine. Noen få blir skikkelig dårlige og må på sykehus, men veldig mange opplever kun helt vanlige influensasymptomer. Jeg tror de aller fleste har hatt influensa tidligere, og selv om det er ubehagelig, er det ikke noe jeg personlig opplever som såpass forferdelig at jeg vil gamble med en vaksine som er utviklet i hui og hast, med flere skumle potensielle bivirkninger. Kanskje om noen år, når vaksinen er tilstrekkelig prøvd ut og man ser hvorvidt den faktisk har noen ordentlig effekt, og hvor mange som eventuelt får bivirkninger av den, kan jeg tenke på å ta den, men for meg er det ikke noe jeg føler jeg trenger å haste med, hovedsakelig fordi den – som nevnt – ikke hindrer en i å få viruset eller spre det videre. Med andre ord: det påvirker ingen andre enn deg selv om du velger å ta vaksinen, så hvorfor folk skal bli helt fanatiske og gå til angrep på oss som ikke haster oss frem i køen, forstår jeg helt ærlig ikke. Kan ikke de fanatiske heller være glad for at de får vaksinen fortere enn om vi alle skulle krevd å stå fremst, og så kan vi som gjerne stiller oss bakerst være glade for at noen andre har meldt seg frivillig som prøvekaniner?

Del på

28 Kommentarer

 1. Alex
  1. februar 2021 / 19:37

  Har jøder og muslimer begynt å sitere Bibelen nå?? Kult 😄

  • livingdoll
   Forfatter
   1. februar 2021 / 20:31

   Jepp. De har sin versjon av den, de også. Synes igrunn ikke det er så veldig «kult» å bli plaget med det der, jeg.

   • Alex
    1. februar 2021 / 22:09

    Tror du mener Toraen og Koranen, bare et tips 😛

    • livingdoll
     Forfatter
     1. februar 2021 / 22:22

     Nope. Her er en jeg fikk i går (delt opp i flere deler fordi den er laaaang):

     Screenshot_20210201-231756_Messenger.jpg
     Screenshot_20210201-231810_Messenger.jpg
     Screenshot_20210201-231819_Messenger.jpg
     Screenshot_20210201-231828_Messenger.jpg

     • 7. februar 2021 / 12:09

      Dette må du sende meg så jeg skjønner hva du skriver om. Jeg har lest Bibelen, Koranen etc.. så her ble jeg nysgjerrig.

     • livingdoll
      Forfatter
      8. februar 2021 / 21:32

      Har som nevnt slettet alle slike meldinger, men skal ha det i bakhodet neste gang det dukker opp noe rart noe 😉

 2. Alex
  1. februar 2021 / 22:26

  Får ikke åpnet de, snuppa. Men ble veldig nysgjerrig nå på hva slags bibelsitater en jøde og muslim ville kommet med 🙃 Hadde vært interessant å se konteksten.

  • livingdoll
   Forfatter
   1. februar 2021 / 22:28

   Får sende på messenger xD

 3. 2. februar 2021 / 08:03

  Jeg er også noe skeptisk til å ta den vaksinen nå. Og jeg er som deg heller ikke noen høyre-ekstremist, Kari Jack Offeson-, eller Trump-supporter akkurat xD

  Likevel har jeg ikke bestemt meg helt. Vurderer litt å si ja hvis jeg får tilbudet i sommer/høst.. Er noe frem og tilbake på det..

  • livingdoll
   Forfatter
   4. februar 2021 / 19:44

   Du får holde meg oppdatert på hva det blir til! Regner med du kommer til å blogge om det dersom det blir til at du tar den, så jeg får jo lest det der iaf 🙂 Men, ta deg god tid til å tenke over det. Heller vente litt og se hvordan den påvirker andre, enn å være først i køen, tenker jeg 😉

 4. A
  2. februar 2021 / 14:42

  Godt skrevet!

  Enig i alle punkter! Har kun enn liten påpekelse ang vaksinen. Først og fremst mener jeg det skal være fullt lov å si nei hvis man ikke vil, og man er på ingen måte hverken det ene eller det andre! Så der er jeg 100 % enig. Men, den har ikke før nå vært bekreftet å hindre smitte (man kunne tro og anta det før, men hadde ikke «bevis»). Det har dog endret seg nå, og ser svært lovende ut! Og en annen ting, selv om man ikke får alvorlige symptomer av viruset, kan mange få langtidskonsekvenser som går sterkt ut over livskvaliteten. Jeg må innrømme jeg har vært skeptisk til dennen nye vaksinen selv, og ville lese meg opp på den før jeg eventuelt sier ja. Faktisk føler jeg det slik at jeg er mer og mer optisimisk , jo mer jeg leser (fra troverdige kilder så klart). Men, jeg har full respekt for at andre vil vente. Samtidig er det ingen tvil om at vi ikke kan fortstte sånn vi lever nå, så jeg håper at mang nok vil vaksinere seg til at vi oppnår flokkimmunitet og kan legge pandemien litt bak oss 😉

  • livingdoll
   Forfatter
   4. februar 2021 / 19:46

   Sant det du skriver der. Hvor leser du at den hindrer smitte? Har googlet på både norsk og engelsk, finner ingenting fra troverdige kilder. 🙂

 5. 2. februar 2021 / 14:48

  Du er så fiiiiin og reflektert, Jessica! #girlcrush

  • livingdoll
   Forfatter
   2. februar 2021 / 18:18

   Aww, så koselig å høre! Takk <3

 6. Kia
  3. februar 2021 / 17:44

  Og hvorfor er det bivirkninger i en vaksine/ medisin trur du????

  • livingdoll
   Forfatter
   3. februar 2021 / 20:40

   Vet godt hvorfor det er bivirkninger i ei vaksine. Spørsmålet er heller hvorfor jeg frivillig skal sette meg i en posisjon som gir meg større sjanse til å få dem enn det fra jeg naturens side har når jeg ikke er redd for det vaksina faktisk er laget for.

   • Kia
    3. februar 2021 / 22:46

    Nå har jeg tatt denne «skummle» vaksinen og ikke merket til noe annet enn at jeg fikk litt feber symptomer men var borte dagen etter. Så denne vaksinen er garantert ikke farlig å ta!

    • livingdoll
     Forfatter
     4. februar 2021 / 01:07

     Så kun fordi DU ikke fikk bivirkninger så kan du garantere at ikke andre får det?

     • Kia
      4. februar 2021 / 08:46

      Skreiv jeg det noen sted???? Men det hysteriet om denne vaksinen som postes hver dag og det er så mange bevis på at den er ikke så ille som folk trur!

     • livingdoll
      Forfatter
      4. februar 2021 / 19:41

      Det var jo akkurat det du skrev :p Det er sikkert mange som har tatt den og som har følt seg fine i ettertid, jeg benekter overhodet ikke det. Samtidig så er det også mange som har tatt den og dødd innen 24 timer. Om sistnevnte er pga vaksinen er det ingen som vet ennå, så det skal man ikke si for sikkert. Jeg velger i alle fall å vente en god stund før jeg eventuelt tar den.

 7. Kia
  4. februar 2021 / 13:46

  Ikke bare jeg som kan garantere det! Mange andre som også kan garantere det😊

  • livingdoll
   Forfatter
   4. februar 2021 / 19:39

   Jeg ønsker virkelig ikke å krangle med deg, men å garantere at ingen andre vil oppleve bivirkninger fordi du selv ikke har fått det (ennå?), er veldig skummelt. Selv ikke de som utviklet vaksinen kan si hundre prosent sikkert at ingen kommer til å reagere negativt på den. Dette er fordi forskjellige mennesker reagerer på forskjellige ting. Vi er ikke alle «helt like», noe blant annet allergier er et godt bevis på.

   • Kia
    4. februar 2021 / 23:33

    De som har gått bort etter at vaksinen er blitt tatt. Har ofte vært veldig dårlig, det er jo blitt sagt flere ganger både på nyheter og de som har peiling på denne vaksinen. Den mest vanlige bivirkningen som folk får, er at de føler seg slappe og kanskje litt vondt i kroppen. Og som jeg skreiv, jeg fikk også bivirkning av den, samme fikk jeg av influensa sprøyta også. Litt feber symptomer men det gikk over til dagen etter. Så dette går nok veldig bra. Men ja, alle reagerer forskjellig, men at det går bort mange av denne vaksinen, garantert ikke.

    • 7. februar 2021 / 11:59

     Noen som har tenkt på langtidsvirkninger? De verste bivirkningene trenger ikke være de som kommer i løpet av 1-3 dager. Vent et år, som alle de som fikk narkolepsi av svineinfluensavaksinen. Stiller meg bak Jessica i køen, og da må noen slå meg ned bakfra og dra meg etter håret hvis jeg skal ta den vaksinen. For frivillig blir det ikke.

     • livingdoll
      Forfatter
      8. februar 2021 / 21:32

      Enig!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: