Ukens: ting som har fascinert meg

Brått var det blitt tjuefjerde august. Sommerdagene lever på lånt tid. Været er ustabilt; 22 grader og sol den ene, og 16 grader med vind og regn den neste. Man vet liksom aldri hva man får i skiftet fra sommer til høst, og dèt fascinerer meg litt. Her kommer en liste over andre ting som har fascinert meg den siste uken.

 

♡ Det første stamcelle-kjøttet er i produksjon.
Jeg har et elsk/hat-forhold til moderne teknologi. Akkurat nå er det på elsk-siden. NOAH meldte nemlig for en stund tilbake at det første laboratorie-kjøttet er i produksjon. Det israelske selskapet «Future Meat Technologies» har som mål å produsere 500kg svin, lam og kylling-kjøtt hver eneste dag. Forskjellen på dette kjøttet og det kjøttet vi har spist i årevis, er at dette kjøttet er grodd frem i et laboratorie, og laget av stamceller høstet fra levende dyr. Cellene mates med de samme næringsstoffene som finnes i maten til det levende dyret, og får dermed energi til å vokse og formere seg. Dette betyr kort og greit: ekte kjøtt, uten slakt og mishandel. I tillegg slipper produksjonen av laboratoriekjøttet ut 80% mindre CO2 enn en vanlig kjøttproduksjon, og vannforbruket er 96% lavere.

♡ Prisene hos veterinæren på Ål.
For noen dager siden ble eldstepusen min, Minsten, utsatt for en ulykke og måtte til veterinæren. Dette kommer det mer om i et senere innlegg. Som de fleste allerede vet har veterinærpriser en tendens til å ligge på samme nivå som tannlegepriser. Man fysisk gruer seg. Derfor var det en positiv overraskelse da kostnaden for lillegutts undersøkelse kom på under 2000 kr.

♡ Klesstørrelsen min
Jeg ble positivt overrasket da jeg her om dagen passet ei bukse i barneavdelingen på cubus. Årsaken til at jeg prøvde den var fordi den var knæsj rosa og kostet 45 kroner. Det sto 13-14 år inni, og dèt er ikke dårlig når man er en overvektig 30-åring, skal jeg si dere.

Hva tenker dere over punktene på listen?
Hva har fascinert DERE den siste tiden?

Del på

4 Kommentarer

 1. 24. august 2021 / 15:20

  Kom på noe nå da jeg leste om å prøve klær i barnestørrelse.

  For sånn typ 10 år siden fant jeg en bukse på Cubus(?) som jeg likte designet på. Det var vel noe dødninghoder involvert blant annet, så jeg endte med å kjøpe to stykker. I samme størrelse. Hadde ikke prøvd de ut i butikken, jeg bare kjøpte de.

  Da det senere var på tide å ta de på hjemme var det ikke noe problem å ta buksen på. Dvs. Den ene buksen. Den passet sånn akkurat, følte ikke den var enten eller. Den passet. Det som derimot skulle vise seg senere var at det gjaldt kun den ene av de. Selv om begge angivelig var like store.

  • livingdoll
   Forfatter
   24. august 2021 / 22:09

   aiii, den er kjip! Vært utsatt for noe lignende selv. Bestilte meg en tights i strl medium fra en engelsk nettbutikk en gang. Det var ei voksen dame som hadde den på seg på bildet, så jeg antok at den var til voksne. Fast forward 2 uker, og det jeg får er noe som med en god dose tvang kunne passet til ei jente på kanskje 9 år. Jeg ville forstått det om det hadde vært fra Wish, aliexpress eller tilsvarende kina-butikker, men dette var en nettbutikk jeg hadde bestilt fra mange ganger tidligere og som flere norske bloggere benyttet seg av. Det kjipeste var jo at den faktisk var svindyr, også.

   • 24. august 2021 / 22:58

    Merker jeg ble litt nysgjerrig nå på hvilken butikk dette var fra, og ca hvor mye det kostet? 😳

    • livingdoll
     Forfatter
     24. august 2021 / 23:14

     Var fra Asos.com, og var vel oppe i 900 (riktignok medregnet tollavgifter).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: