Folk som suger megaballe

Noen ganger, sånn som i dag for eksempel, føles det som om jeg har blogget i hundrevis av år. Dèt er heller ikke så veldig langt fra sannheten. Jeg har skrevet «dagbok på internett» siden 1999, den gang jeg var ni år gammel. Litt kjapp hoderegning forteller meg at det er omtrentlig tjueto år siden jeg skrev mitt aller første blogginnlegg og postet min aller første selfie på nettet.

Jeg har blogget lenge før egne, norske bloggplatformer så dagens lys. Lenge før det var penger å tjene på konseptet, og lenge før noen i det hele tatt visste hva en blogg var for noe. «Hva kalte du det? Logg? Hva er det?», kunne lærerne mine spørre meg, og så måtte jeg vise dem hjemmesiden min med dagbokinnlegg, mens jeg sa «BLÅGG, det er en dagbokgreie på nett». De var alltid så fascinert av dette, disse lærerne. Nevner du ordet «blogg» til noen den dag i dag, tar det omtrentlig to sekunder før de spør «hvor mange lesere har du?» eller «hvor mye tjener du?». Alle vet hva blogg er nå.

Jeg blogget meg gjennom barneskolen, jeg blogget meg gjennom ungdomsskolen, og jeg blogget meg gjennom videregående før blogging plutselig ble «en greie». En trend som alle hev seg på for å tjene noen raske kroner på å posere i trusa og skryte av tannblekingsprodukter som ikke fungerer. Dèt var en morsom tid: blogging fikk oppslag i avisene, og verden ble fylt opp av oversminkede fjortisjenter med et voldsomt eksponeringsbehov, tilgjorte selfies, overprisede klær og sterke meninger.

Den dag i dag suger disse bloggene så hardt at selv de mest slutty prostituerte blir gjort til skamme. De bloggene som før var så morsomme å lese, er nå halvdøde prosjekt som oppdateres kanskje to ganger hver tredje måned, og kun inneholder bilder av babyer og produktanbefalinger hvor middelmådige produkter roses så langt opp i skyene at det ikke finnes snev av troverdighet i det lengre.

«Matkassen som endret hverdagen», står det for eksempel som overskrift hos en av de som før var aller kulest. Innlegget handler om at hun har fått sponset levering fra et konsept tilsvarende Adams matkasse. Jeg tenker litt slik at dersom det å få en matkasse levert på døren er såpass revolusjonerende for deg at det bokstavelig talt endrer hele hverdagen, er det på tide at du kommer deg ut litt. Du kommer til å bli helt i ekstase når du finner ut at man kan gå inn på nettsidene til Meny eller Coop, bestille akkurat det man selv vil ha, og få det levert på døren av dem også. Eller at du fysisk kan gå ned i en butikk og plukke varene selv. Herregud, for noen fantastiske tider vi lever i, liksom.

Jeg savner den tiden det var litt mer fart i blogg-Norge. Nå er det liksom bare «se på ungen min» og «nå skal jeg tjene penger på at du bruker penger på dårlige produkter, tihi». Jeg savner, kort og greit, litt personlighet.

 

Del på

3 Kommentarer

 1. 30. september 2021 / 15:24

  «Jeg tenker litt slik at dersom det å få en matkasse levert på døren er såpass revolusjonerende for deg at det bokstavelig talt endrer hele hverdagen, er det på tide at du kommer deg ut litt.»

  Dette sitatet likte jeg ganske godt. Liker det for så vidt fremdeles!!

  Og ja, det var helt klart mer fargerikt før, på alle måter. Det var mer vanlig at folk hadde egne design, hvor ikke alle var like vellykket vel og merke. Husker særlig en blogg som hadde mørkeblå skrift på sort bakgrunn… og så var det som du sier generelt mer variasjon og personlighet i innholdet. Folk tenkte ikke like mye over hva de la ut (ikke at det er en shitload med folk som er så flinke til det i dag heller for så vidt..), og reklame var først og fremst i form av bannere som leverandørene av de forskjellige sidene hadde inne selv.

  Men apropos spons. Har en kompis som jeg syns er hakket flinkere til å lage litt mer minnerike spons-innlegg enn mesteparten, dog på Instagram da, men.. Fredrik Haraldsen heter han. Jeg kan ikke garantere at du vil styrtle på noe vis, men innleggene hans er ihvertfall litt mer furt og fart i enn… ja, det jeg skrev i ste xD

  Og en siste ting: vi skulle ikke startet en offentlig skittentøyvask du og jeg da?? Hehe.

  • livingdoll
   Forfatter
   1. oktober 2021 / 20:23

   Hehe, hadde vært gøy det altså, men blir fort mye drama av sånt og deeeet vet jeg ikke om jeg orker midt oppi alt dette andre styret xD angående Fredrik; hva heter han på insta? 🙂

 2. 1. oktober 2021 / 22:52

  Nei, den ser jeg godt! Ikke sikker på hvorvidt jeg hadde giddet noe sånt i lengden selv heller nå 😅

  @fredrikharaldsen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: