29 ting jeg har lært i løpet av 29 år

Den tjuefjerde september fylte jeg 29 år. Det ble en rolig feiring hjemme, uten verken fest eller fyll, men til gjengjeld disket samboeren opp med gode hamburgere til middag, og både godteri og brus til dessert. Nå som jeg nærmer meg brekke lårhalsen-alderen er det best å ikke ta noen sjanser, så nå er det bort med alt som heter uteliv og alkohol, og frem med brodder, stokk og rullator. For ikke å nevne tusen-og-èn mynter som jeg skal betale med i kassa på butikken, istedenfor kort.

Hehe, nei da. Jeg er heldigvis ikke der helt ennå. Kroppen tåler fremdeles et par knall og fall uten at ambulanse må kontaktes, håper jeg. Jeg håper også at jeg, etter tjueni år her på kloden, har tilegnet meg litt visdom som er verd å dele videre.

Her kommer uansett en liste over tjueni ting jeg har lært i løpet av disse årene:

01.♥ Uansett hvilke valg du tar og hvilke meninger du har, vil det alltid være noen som er uenig med deg. Men uansett hvor mange som er uenig med deg, vil det heldigvis alltid være minst èn som er enig med deg.

02.♥ Mennesker som snakker dritt om felles kjente til deg, snakker garantert også dritt om deg til felles kjente.

03.♥ Å tilgi er ikke det samme som å glemme.

04.♥ Om en fyr forteller deg at han ikke er klar for noe seriøst, er han heller ikke interessert i noe seriøst. Det samme gjelder oss jenter.
05.♥ Du forstår flere av spøkene i «Løvenes Konge» som voksen enn du gjorde da du var barn.

06.♥Når noen starter en setning med «jeg er ikke rasist, men –» er det stor sjanse for at de fortsetter setningen med noe rasistisk.

07.♥ Når ei jente starter en setning med «ikke for å være stygg, men –» sier hun det antagelig nettopp for å være stygg mot deg.

08.♥ En pessimist kan være frisk, rik og omringet av kjente og kjære, og likevel finne en grunn til å surmule. En optimist kan være alene, dødelig syk og eie kun en femtilapp, og likevel finne en grunn til å smile.

09.♥ Å bære nag til noen skader ikke personen du bærer nag til, kun deg selv.

10.♥ De tingene som er «in» akkurat nå, er glemt om et års tid.

11.♥ Hvordan du behandler de svakeste og mest forsvarsløse i samfunnet, sier mye om hva slags person du egentlig er.

12.♥ Hjemmelaget mat smaker alltid best.

13.♥ Å steke bacon i undertøyet er en dårlig idé.

14.♥ Jo flere ganger du tilgir en person for å ha gått ‘over streken’, jo mindre redde er de for å gå over streken neste gang.

15.♥ Noen mennesker kan være voksne nok til å bo for seg selv og oppdra barn i en alder av fjorten. Andre er mentalt stuck i en fjortistilstand (spre rykter, baksnakke, gjøre narr av folk, lage drama) til de er godt over sytti.

16.♥ Det viktigste er ikke å vinne, men å delta.

17.♥ Det spiller liten rolle hvordan et menneske ser ut; når du blir kjent med dem, lærer du fort om de er vakre eller stygge – og det har absolutt ingenting med utseende å gjøre.

18.♥ Det verste du kan gjøre mot deg selv, er å forsøke å leve livet ditt etter hva alle andre forventer av deg.

19.♥ Penger kan kjøpe alt – bortsett fra kjærlighet og lykke.
20.♥ En dag skal du se livet ditt passere i revy. Frem til den tid, er din oppgave å leve slik at det blir verd å se på.

21.♥ Du kan ikke endre alle andre, du kan kun endre deg selv og håpe at andre blir inspirert.

22.♥ Aldri forvent av andre, ting du ikke selv klarer å leve opp til.

23.♥ Selvtillit er ikke det samme som å tro at man er bedre, flinkere, penere eller viktigere enn andre mennesker. Selvtillit er å ikke føle behov for å sammenligne seg med andre i utgangspunktet.

24.♥ Tiden leger ikke alle sår, men den gjør det enklere å leve med dem.

25.♥ Gode gjerninger er det beste du kan gjøre – både for andre, og for din egen selvfølelse.

26.♥ Livet er kort. Reis mens du har mulighet. Opplev verden mens du kan. Å bruke hele dagen foran pc’en, mobilen, nettbrettet eller tv’en kan du gjøre når du bor på gamlehjemmet.

27.♥ Det er ingen skam å søke hjelp. Det kreves styrke å innse at man ikke klarer alt selv, og det kreves enda mer styrke å innrømme det ovenfor andre. Å kjenne sine begrensninger er ingen svakhet.

28.♥ Ikke snakk med mennesker i din omgangskrets om selvmordstanker; de vil bare fortelle deg at «du vil bare ha oppmerksomhet» eller «om du virkelig hadde tenkt på det, ville du ikke sagt det til noen». Snakk med legen din eller en psykolog isteden.

29.♥ De farligste menneskene er ikke de som sitter på nett og åpenlyst truer deg på liv og helse, men de menneskene som klarer å manipulere alle andre til å tro at det ikke finnes noe vondt i dem, slik at den dagen de gjør deg vondt, er det ingen som tror deg.

Del på

9 Kommentarer

 1. 29. september 2019 / 06:57

  Dette var faktisk en veldig fin liste 🙂 Og nr. 13 er faktisk et svært viktig punkt :p
  Gratulerer med dagen på etterskudd forresten! Så bra at du hadde en fin dag 🙂

  • livingdoll
   Forfatter
   29. september 2019 / 14:32

   Takk for det 😀

 2. Alex
  29. september 2019 / 15:48

  Smart jente ?

  • livingdoll
   Forfatter
   29. september 2019 / 16:51

   Takk 🙂 liker å tro jeg glimter til litt innimellom ??

 3. 8. oktober 2019 / 18:21

  Kjære viseste Jessica; du er og blir et av de flotteste, mest oppegående og mest farverike menneskene jeg vet om!!

  Ja, jeg er faktisk fremdeles glad for å vite om deg! ^^

 4. 30. november 2019 / 01:40

  Do you mind if I quote a few of your posts as long as I provide credit and sources back to your site? My blog site is in the very same area of interest as yours and my users would truly benefit from a lot of the information you provide here. Please let me know if this alright with you. Many thanks! cymbalta side effects.

 5. 7. desember 2019 / 02:06

  Thanks – Enjoyed this blog post, can you make it so I receive an alert email every time you make a new update? kratom side effects

 6. 30. september 2021 / 19:23

  Very nice post. I just stumbled upon your blog and wished to
  say that I’ve really enjoyed browsing your blog posts. After all I will be subscribing in your rss
  feed and I hope you write again soon!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: