31 ting jeg har lært på 31 år

LES OGSÅ (Åpnes i nye faner):
30 ting jeg har lært i løpet av 30 år
29 ting jeg har lært i løpet av 29 år

Om fire dager fyller jeg 31 år, og akkurat som i fjor (og året før der, og året før der) tenker jeg dele en liten liste over ting jeg har lært i løpet av all den tiden jeg har vandret tilsynelatende meningsløst omkring på jordens overflate. Klare? 3,2,1 kjør!

01.♥ En person som virkelig liker deg vil aldri sette seg selv i en situasjon hvor de står i fare for å miste deg.

02.♥ Setningene «ha en fin dag» og «nyt dine neste 24 timer» betyr det samme, men den ene høres hyggelig ut, og den andre låter som en trussel.

03.♥ Sangene «it’s raining men» og «let the bodies hit the floor» beskriver samme scenario, men fra forskjellige perspektiv.

04.♥ Å være modig betyr ikke at du aldri blir redd. Å være modig betyr at du ikke lar din egen frykt stoppe deg.

05.♥ Jo lengre du lever i fortiden, jo mindre fremtid har du.

06.♥ Det som opptar tankene dine, kontrollerer livet ditt.

07.♥ Folk kan lyve med ord, men handlingene deres vil alltid avsløre hva de egentlig mener.

08.♥ Ikke vær redd for folk som skriver, sier eller skriker at de skal drepe deg. Ved å fortelle deg at de skal drepe deg har de nettopp satt seg i en situasjon hvor de umiddelbart vil bli utpekt som hovedmistenkt dersom noe skulle skje deg. En person som virkelig har planer om å gjøre deg vondt, vil sjelden advare deg på forhånd. 

09.♥ En normal, frisk menneskehjerne ønsker kontakt og nærhet til andre mennesker. Det er et av våre mest grunnleggende behov. Traumer omprogrammerer hjernen vår til å se nærhet og kontakt som noe utrygt og farlig. Det er derfor traumatiserte mennesker sliter med å skape/opprettholde sunne relasjoner til andre mennesker.

10.♥  Den kjemiske formelen for kjærlighet er dopamin + serotonin + oksytocin (C8H11NO2 + C10H12N20 + C43H66N12012S2) og kan lett fremstilles i et laboratorium. Man skal imidlertid være klar over at den minste lille feil i blandingsforholdene vil fremkalle ekstrem paranoia, schizofreni og sinnsykdom (galskap).

11.♥ Den beste måten å vinne en krangel på er ikke å heve stemmen, men å stille spørsmål. Ved å stille spørsmål blir motparten tvunget til å tenke mer nøyaktig gjennom sine argumenter, noe som gjør at han eller hun ofte oppdager feilene i sin egen logikk.

12.♥ For å finne ut om en person lyver, se på hendene deres. En person som snakker sant vil ofte bruke hendene mye. En person som lyver vil ofte holde hendene helt rolig.

13.♥ Om du vil at en person skal lytte til deg, start samtalen med ordene «jeg burde sikkert ikke fortelle deg dette».

14.♥ Du vil trenge omtrentlig 40 epleskrotter (ca 200 frø) for å ta livet av et fullvoksent menneske. Knuste eplefrø inneholder amygdalin, noe som blir omdannet til hydrogencyanid (blåsyre) i menneskekroppen. Dette kan i store nok doser ta livet av en person i løpet av få minutter. Man kan også finne amygdalin i nøtter, diverse planter, samt frø fra aprikos og kirsebær, for å nevne et fåtall. 

15.♥ Man kan ikke styre følelser, men man kan styre handlinger. Det er lov å bli forbannet, men det er ikke greit å slå. Det er lov å bli forelsket i noen som har kjæreste, men det er ikke greit å by seg frem. Uansett hva man føler, så har man alltid et valg: handle etter impuls, eller snu seg og gå. Et menneske som konstant bortforklarer sine handlinger med følelser, er et menneske som ikke er voksent nok til å ta ansvar.

16.♥ Man aksepterer den kjærligheten man tror man fortjener.

17.♥ Det er bedre å være singel enn å være sammen med feil person.

18.♥ En person som overtenker er også en person som over-elsker.

19.♥ Vi dømmer oss selv etter intensjoner og andre etter deres faktiske handlinger. Det er derfor mange mennesker har et helt annet inntrykk av seg selv – OG DEG – enn du har selv.

20.♥ Mennesker med angstlidelser har en tendens til å se de samme filmene/tv-seriene flere ganger. Dette er fordi de allerede vet hva som kommer til å skje, hvilket gir dem en følelse av trygghet.

21.♥ Jenter som har det dårlig i et forhold, slutter å ha lyst på sex. Gutter som har det dårlig i et forhold, har kun lyst på sex.

22.♥ Dersom en du lurer på om noen er interessert i deg, se på pupillene deres. Om pupillene utvider seg når de ser på deg, er de mest sannsynlig interessert.

23.♥ Man må hjelpe seg selv før man kan hjelpe andre. Har man det ikke bra selv kan man fort ende med å stenge alt og alle ute, og da er man ingen hjelp for noen.  

24.♥ Coronavaksinerte kan fremdeles få og videreføre smitte.

25.♥ Den som er minst følelsesmessig involvert, kontrollerer situasjonen.

26.♥ Religion og penger er roten til alt ondt.

27.♥ Det koster ingenting å være en hyggelig person, men mange tar seg likevel ikke råd til det.

28.♥ Både kvinner som er naturlig sterile, og kvinner som har sterilisert seg av eget valg, kan ha menstruasjon. Man kan også ha menstruasjon når man er gravid.

29.♥ Den beste medisinen mot sorg er ikke glede, men kjærlighet. Glede er når du sier til en trist person at «du har mye å være glad for», «tenk positivt» etc. Dette hjelper svært sjelden. Kjærlighet, derimot, er når du gir dem en klem, kjøper med favorittgodteriet deres fra butikken, lar dem vite at du er der for dem, og spør hvordan du kan hjelpe.

30.♥ Huden din fornyes hver 28.dag. Leveren din hver femte måned. Knoklene dine hvert tiende år. Kroppen din lager disse cellene ved å ta fra maten du spiser. Du er, bokstavelig talt, hva du spiser.

31.♥ En person som alltid lever i sin egen komfortsone vil aldri vokse mentalt. Vi vokser ved å utfordre oss selv.

Del på

6 Kommentarer

 1. 20. september 2021 / 19:31

  Har ikke gått ordentlig gjennom listen din før nå «i frykt» for at den skulle farge min egen liste. At et eller flere av punktene ville ligge i underbevistheten min mens jeg skrev, at jeg så ville skrive de ned selv uten å helt være bevist på hvor jeg nettopp hadde tatt det fra osv 😅

  Liker dette innlegget. Veldig filosofisk til tider.
  Hmm, samtidig litt stressende med det punktet om at folk som lyver gjerne bruker hendene en del. Jeg beveger ganske så ofte på både armer og hender når jeg feks lager «ting som irriterer»-videoene mine 🤣

  • livingdoll
   Forfatter
   20. september 2021 / 23:47

   Hehe, da kan jeg berolige deg med at du nok leste litt fort 🙂 er folk som snakker sant som beveger hendene mye 😉

 2. Solveig
  22. september 2021 / 22:11

  Den følelsen når du innser at knoklene dine er bygd på potetgull og monster 😆

  • livingdoll
   Forfatter
   27. september 2021 / 10:30

   Hahah samme her 🤣🤣🤣

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: