Jeg hater religion

Jeg liker ikke kristendommen. Med det mener jeg egentlig å si: jeg hater kristendommen.

Hate er et sterkt ord. Elske er også et sterkt ord, men dèt hiver de fleste av oss rundt som en slags kasteball. Hat er voldsom misnøye rettet mot et objekt, en person eller situasjon. Jeg er voldsomt misfornøyd med eksistensen av kristendommen, og religion generelt.

Dette betyr selvsagt ikke at jeg misliker mine religiøse venner og bekjente. Man kan mislike et menneskes handlinger eller syn på ting, uten å mislike personen i seg selv. For eksempel finnes det mennesker som vil påstå at grønn og turkis er samme farge. Jeg hater ikke vedkommende av den grunn, selv om jeg er sterkt uenig. Noen synes joikakaker (eller hva de heter i disse dager) smaker godt. Slike mennesker er jeg alvorlig bekymret for, men jeg hater dem ikke.

Jeg vet at dette blogginnlegget kommer til å både provosere og stikke litt hos mine religiøse venner/bekjente, men jeg håper vi kan være på «hei» på butikken likevel. Husk at det ikke er deg som person jeg kritiserer, men den dritten du tror på. Om du i etterkant har lyst til å kritisere meg for at jeg har rosa hår og en usunn interesse for en gammel tv-serie fra nittitallet, så kjør på. Ha bare i bakhodet at mitt rosa hår, eller seriene jeg ser på, aldri har drept millioner av uskyldige mennesker.

For å gjøre dette innlegget litt mer oversiktlig har jeg valgt å dele det opp i punkter. Du kan dermed lett hoppe til det punktet du faktisk er interessert i å lese om dersom du ikke orker/gidder å lese innlegget i sin helhet. Med dèt sagt, la oss komme i gang.

♡ HVA ER RELIGION?

Religion kan best beskrives som en tro om at oppdiktede figurer, for eksempel Supermann, finnes på ordentlig. Det er et konsept basert utelukkende på frykt; at dersom du ikke underkaster deg, vil Supermann straffe deg. At du må elske Supermann høyere enn deg selv, høyere enn din ektefelle og høyere enn dine barn. At supermann alltid må komme først i livet ditt, og du må leve etter hans regler, ellers kommer fienden hans og straffer deg. Ordet «Supermann» er her brukt som et eksempel for å illustrere hvor dumt det hele faktisk er. De fleste religiøse mennesker tror ikke på Supermann, men en psykopatisk sadist i skyene de kaller «gud» eller «vår herre».

♡ HVORFOR ER DETTE PROBLEMATISK?

Bibelen er navnet på boken de kristne holder aller høyest. De tror at denne boken inneholder Guds ord, som forteller oss hvordan vi må leve for å unngå straff. Dette hadde egentlig vært helt ok, hadde det ikke vært for at bibelen er en grusom bok, en skrekkhistorie om du vil, som fremmer et menneskesyn som mildt sagt er bekymringsverdig.

Her får vi blant annet lese at kvinner og jentunger er mindre verd enn menn, og at det er helt ok å voldta dem. Vi får lese om den gangen Gud selv gjorde en 12 år gammel, gift jentunge gravid mot hennes egen vilje, slik at hun ville føde et barn som senere ville bli spikret fast til et kors. Videre kan vi lese at menstruerende kvinner er skitne, at kvinner skal tie i forsamlinger, og leve for å tilfredsstille sine menn. Bibelen er full av historier om hvordan døtre har sex med sine fedre og hvordan menn sender sine koner og døtre ut for å gjengvoldtas hele natten gjennom for så å drepe dem neste morgen. Man kan også lese om ganger hvor psykopaten over skydekket har beordret menn til å ofre sine egne sønner på et alter for å vise sin lojalitet. Man skulle kanskje tro at dette er nok jævelskap til morgenfrokosten, men nei da; gud både river i filler småbarn, dreper førstefødte, torturerer folk til døde med sykdom og sult, og drukner menneskeheten rett som det er. Det finnes oppfordringer i bibelen om å straffe ulydige barn med døden, kutte dine koners hender av dersom hun tar deg på ballene, drepe din utro ektefelle, og en hel rekke andre ting man kanskje ikke bør være så rask til å bygge en nasjon på.

♡ HVORFOR HATER JEG KRISTENDOMMEN?

Først og fremst har jeg lite til overs for folk som stjeler andres verk og utgir det for å være sitt eget. Skikkelsen Jesus er basert på den egyptiske guden Horus, og alle våre høytider er mer eller mindre hedenske skikker som er blitt Jesusifisert. Kristendommen (og de mange variantene som finnes av den) har krevd utallige liv gjennom sine ‘konvertèr eller dø’-metoder, og vårt eget land var også blant dem som i sin tid ble tvangskristnet. Derfor står Norge selv i den dag i dag oppført som et kristent land, og vi får hele Jesus-preiket inn allerede i barnehagestadiet. Det forventes at norske barn døpes, at ungdommer konfirmeres, voksne gifter seg og de døde bisettes gjennom kirken. Sjelden hører vi om at det finnes alternative metoder til disse tingene (dèt skal vi tilbake til i et annet innlegg), og dermed føler de fleste av oss en slags ‘tvang’ til å stille opp i kirken, selv om vi helst gjerne skulle brukt den som bål en iskald vinternatt. Kristendommen påvirker samfunnet vårt på utallige måter, blant annet ved at en god del skattepenger går til å bygge/bevare kirker, men også i form av holdninger mange av oss har i dag. Holdninger om at jenter som har mye sex er mindre verd, at prostitusjon er galt, at folk er bedre enn dyr, og at det er stygt å banne har alle sine opphav i kristendommen, og mange av oss tviholder på dem selv om vi kanskje ikke ser på oss selv som kristne.

Når noe som egentlig bare er oppdiktet svada skal ha en såpass stor innvirkning på livene våre selv den dag i dag, kjenner jeg at jeg blir irritert. At folk har blitt drept på grunn av dette gjør meg direkte forbannet. At voksne mennesker har brukt dette til å hjernevaske folk til å gi dem penger, hate eller se ned på visse menneskegrupper, eller se på seksuelle overgrep som ok, har jeg faktisk ingen ord for.

Selv den dag i dag kan man se mennesker be om penger for å kurere de syke «gjennom gud». Selv den dag i dag hører man om voldtatte jentunger som blir tvunget til å bære frem barnet i magen fordi det er «guds vilje», og om syke jævler som voldtar både han – og hunkjønn i «guds navn». Selv den dag i dag opplever homo – og bifile hat fra kirken fordi «homofili er en synd». I andre land hører man om jenter som blir drept av sine egne foreldre eller brødre fordi de har hatt sex før ekteskap, eller småunger som får kjønnsleppene sydd sammen kort tid etter fødsel for å hindre dem i å falle for fristelser når de blir eldre.

Religion, fremfor alt de utallige versjonene som finnes av kristendommen, burde aldri ha eksistert, og tjener ikke til annet enn å kontrollere, manipulere og hjernevaske menneskeheten.

Del på

9 Kommentarer

 1. Bunny Trash
  29. september 2021 / 15:04

  Nå lurte du meg inn her, ikke kjeft på meg 😜😂 jeg er ateist!! Men selv om jeg er ikke-troende så har jeg brukt flere år av mitt liv til å studere religion og indoktrinerte politiske ideologier (islam). Deler av det du skriver om kristendommen (bibelen) kjenner jeg ikke igjen, så jeg savner henvisninger til hvor i bøkene du har funnet fram til dette?! Når du skriver ‘oppdiktede figurer’ så er det også noe jeg stiller spørsmål ved, det blir som å si at alle som har levd før vår tid er oppdiktede, Gud og Allah er oppdiktede (og slett ikke én Gud, men forskjellige da Allahu Akbar betyr ‘Allah er større’, altså større enn Gud i enhver religion som kom før ideologien islam), men menneskene er nok ikke oppdiktede, de er historie og utgangspunktet for verden i dag hvor på 600-tallet det ikke fantes et islamsk land, men til nå har de erobret over 60 land og snart noen til. Anyways, du vet dette engasjerer meg, for det som skjer i Norge nå er dritskummelt! Men igjen, hvis du har henvisninger til hvor i bibelen så håper jeg du kan dele flest mulig av dem ift de påstander som fremlegges i innlegget ditt. Mvh

  • livingdoll
   Forfatter
   29. september 2021 / 17:15

   Heihei:) hadde egentlig håpet jeg slapp å oppgi kilder, da dette er noe herk å begynne å rote frem, men here we go:

   Oppfordring til å drepe ulydige barn finner vi i 5. mosebok, 21:18-21. Her står følgende:
   «Det kan hende at en mann har en trassig og opprørsk sønn som ikke vil høre på sin far og mor og ikke adlyder dem, selv om de straffer ham. Da skal faren og moren ta ham og føre ham til de eldste i byen, til byporten, og si til de eldste i byen: «Denne sønnen vår er trassig og opprørsk og vil ikke høre på det vi sier. Han er en fråtser og en dranker!» Da skal alle mennene i byen steine ham i hjel. Du skal utrydde det onde hos deg.»

   Gud slår ihjel alle førstefødte i Egypt, sitat fra Andre mosebok, 11:4-6:
   «Moses sa: «Så sier Herren: Ved midnattstid vil jeg gå gjennom Egypt. Da skal alle førstefødte i Egypt dø, fra den førstefødte hos farao som sitter på sin trone, til den førstefødte hos slavekvinnen som står bak kvernen, og alle førstefødte dyr i buskapen. I hele Egypt skal det lyde et skrik så høyt at det aldri har vært maken til det før og heller ikke skal bli det siden».

   At hunkjønn er mindre verd enn hankjønn finner vi ut i Tredje mosebok, 27:3-6:
   «‘En mann som er mellom tjue og seksti år, skal ha en verdi på femti sjekel sølv etter helligdommens vekt. Er det en kvinne, skal hun ha en verdi på tretti sjekel. Er det et menneske som er mellom fem og tjue år, skal verdien av en gutt være tjue sjekel og av en jente ti sjekel. Er det et barn mellom en måned og fem år, skal verdien av en gutt være fem sjekel sølv og av en jente tre sjekel sølv».

   Oppfordring til å hugge hånden av din kone om hun tar deg på ballene står i Femte mosebok, 25:11-12:
   «Det kan hende at en mann og hans landsmann kommer i slagsmål. Kona til den ene kommer til for å redde mannen sin fra den som slår. Hun rekker hånden ut og griper ham i kjønnsdelene. Da skal du hugge hånden av henne. Vis ingen medfølelse».

   Kvinner som har sex før ekteskapet skal drepes, står det i Femte mosebok, 22:20-21:
   «Men dersom beskyldningen er sann, hvis det ikke finnes tegn på at jenta var jomfru, da skal de føre henne ut foran døren til farens hus, og mennene i byen skal steine henne i hjel.»

   At du skal elske Gud (eller Jesus) mer enn dine barn står i Evangeliet etter Matteus, 10:34-39:
   «Tro ikke at jeg er kommet for å bringe fred på jorden. Jeg er ikke kommet for å bringe fred, men sverd.

   Jeg er kommet for å sette skille:
   Sønn står mot far,
   datter mot mor,
   svigerdatter mot svigermor

   og en manns husfolk er hans fiender.

   Den som elsker far eller mor mer enn meg, er meg ikke verdig. Den som elsker sønn eller datter mer enn meg, er meg ikke verdig. Og den som ikke tar sitt kors opp og følger etter meg, er meg ikke verdig. Den som finner sitt liv, skal miste det. Men den som mister sitt liv for min skyld, skal finne det.»

   Gud oppfordrer til folkemord blant annet i Første samuelsbok 15:2-4:
   «Så sier Herren over hærskarene: Jeg krever amalekittene til regnskap for det de gjorde mot israelittene da de dro opp fra Egypt. De sperret veien for dem. Dra nå ut og slå amalekittene. Slå alt som tilhører dem, med bann. Spar ingen. Drep menn og kvinner, småbarn og spedbarn, okser og sauer, kameler og esler!» Saul kalte folket til våpen og mønstret dem i Tela’im. Det var to hundre tusen fotfolk foruten ti tusen judeere».

   … Og folk skal tortureres til døde av sult i Jeremia, 19:6-9:
   «Derfor, se, dager skal komme, sier Herren, da dette stedet ikke lenger skal kalles Tofet eller Ben-Hinnom-dalen, men Drapsdalen. Jeg slår i stykker Judas og Jerusalems planer på dette stedet. Jeg lar dem falle for fiendens sverd og i hendene på dem som står dem etter livet. Og jeg gir likene av dem til mat for fuglene under himmelen og dyrene på marken. Jeg legger denne byen øde og gjør den til spott. Alle som går forbi, skal grøsse og plystre hånlig over sårene den har fått. Jeg lar dem spise kjøttet av sine egne sønner og døtre. Den ene skal spise kjøttet av den andre. Slik trengsel og nød skal fiendene og de som står dem etter livet, føre over dem».

   Gud gjennomfører massebarnedrap i Andre kongebok, 2:23-24:
   «Fra Jeriko dro profeten opp til Betel. Mens han var på veien, kom noen smågutter ut av byen. De gjorde narr av ham og ropte: «Kom deg vekk, din flintskalle! Kom deg vekk, din flintskalle!» Da han snudde seg og fikk se dem, forbannet han dem i Herrens navn. Og to bjørner kom ut av skogen og rev i hjel førtito av barna.»

   En kone gjengvoldtas en hel natt og drepes av sin mann neste morgen i Dommerne, 19:22-29:
   «Mens de satt og hygget seg, kom noen av mennene i byen, gudløse folk, og omringet huset. De dundret på døren og ropte til den gamle mannen som eide huset: «Send ut mannen som har tatt inn hos deg, så vi kan få vår vilje med ham!» Da gikk husherren ut til dem og sa: «Nei, brødre, gjør ikke noe ondt! Siden denne mannen har tatt inn i mitt hus, må dere ikke gjøre noe så skammelig. Se, her er min egen datter, som er jomfru, og mannens medhustru. Dem kan jeg sende ut, så kan dere ta dem og gjøre med dem som dere finner for godt. Dere må ikke gjøre noe så skammelig mot denne mannen.» Men mennene ville ikke høre på ham. Da tok mannen medhustruen sin og førte henne ut til dem utenfor. De lå med henne og forgrep seg på henne hele natten, helt til det ble morgen. De slapp henne ikke før det tok til å lysne. Ved daggry kom kvinnen og sank ned foran døren til mannens hus, der hvor husbonden hennes var. Der ble hun liggende til det ble lyst. Om morgenen sto husbonden hennes opp og åpnet husdøren. Han gikk ut og ville dra sin vei. Og se, da lå medhustruen hans sammensunket foran inngangen til huset med hendene på dørstokken. Han sa til henne: «Reis deg, så vi kan komme av gårde!» Men det var ikke noe svar. Da løftet han henne opp på eselet. Så brøt han opp og dro til sitt eget hjemsted.
   Da han kom hjem, fant han fram en kniv, grep medhustruen og skar kroppen hennes opp i tolv stykker. Dem sendte han ut i hele Israels landområde».

   At kvinner skal leve for å gjøre sine menn fornøyd, står i efeserne 5:22-33:
   «Dere hustruer: Underordne dere under deres egne menn som under Herren. For mannen er kvinnens hode, likesom også Kristus er menighetens hode – han som er sitt legemes frelser. Men likesom menigheten underordner seg under Kristus, så skal også konene underordne seg under sine menn i alle ting»

   Jenter som har sex med sine fedre finner vi i første mosebok 19:
   «Den eldste datteren sa til den yngste: «Faren vår er gammel, og det finnes ikke en mann her i landet som kan gå inn til oss på vanlig måte. Kom, la oss skjenke vin til far og ligge med ham, så vi kan holde liv i fars ætt!». Og de skjenket vin til faren sin samme natt, og den eldste gikk inn og lå med faren sin. Han merket ikke at hun la seg, og ikke at hun sto opp».Dagen etter sa den eldste til den yngste: «Hør nå, i natt lå jeg med far. La oss skjenke vin til ham i natt også. Så går du inn og ligger med ham, så vi kan holde liv i ætten etter faren vår.» Også den natten skjenket de vin til faren, og den yngste sto opp og lå med ham. Han merket ikke at hun la seg, og ikke at hun sto opp. Nå skulle begge døtrene til Lot ha barn med faren sin».

   Voldtekt er helt greit, står det i Femte mosebok 22:28-29:
   «Om en mann treffer en jente som er jomfru og ikke er lovet bort, og han forgriper seg på henne og ligger med henne, og de blir oppdaget, da skal mannen som lå med jenta, betale hennes far femti sjekel sølv. Hun skal være hans kone fordi han krenket henne, og han får ikke skille seg fra henne så lenge han lever».

   Menstruerende kvinner er skitne står det i 3.mosebok 15:19:
   «Når en kvinne har menstruasjon, og det kommer blod fra hennes legeme, er hun uren i sju dager. Den som rører ved henne, er uren til kvelden».

   Om det er noe spesifikt du vil ha kilde på utover dette så spør 🙂

   Forøvrig så tolker jeg islam som en av de mange versjonene av kristendommen. Ordet «Allah» betyr Gud, så selv om de kanskje ikke er helt like disse to trosretningene, tror de i bunn og grunn på samme figur.

   Angående hva som er oppdiktet og ei; det finnes ingen beviser på at Gud eller himmelriket eksisterer, så frem til det eventuelt kommer noe bevis der, anser jeg det som oppdiktet. Det samme gjelder Supermann.

   • Bunny Trash
    29. september 2021 / 23:40

    Den artikkelen har jeg også lest, finner den på klikk.no, hvis du ikke tar versene ut av kontekst slik de er i artikkelen du hentet dem fra, og faktisk leser bibelen så endrer mye seg. Ikke at jeg har noe til overs for kristendommen, så mener jeg likevel at det er greit å lese boka man kritiserer. Heldigvis er ikke kristendommen stort problem da den har tilpasset seg etter hvilken tid vi lever i, tatt i betraktning at vi har at økende problem med disse som flyr rundt med muhammeds våpen og, tror vi lever på 600-tallet og ønsker avlive vantro kafirs. Men du skal ha poeng for at du svarte, selv om bibelen ikke var din kilde, men en artikkel fra 2016.

    • livingdoll
     Forfatter
     30. september 2021 / 09:23

     Leste hele boka da jeg var tretten, så tror du skal roe litt ned på fordommene dine, kompis 🙂 Hvorvidt versene er tatt ut av kontekst eller ei er i grunn helt likegyldig da det ikke ser det spor bedre ut om man tar med resten av boken.

     • Bunny Trash
      30. september 2021 / 10:43

      Hva er det ned deg og disse karakteristikkene dine? Du tar opp et tema som jeg kommenterer, og og svaret du gir meg ser jeg ut fra oversettelsen at dette er direkte kopiert av en internettartikkel. Mener du da at det er fordommer at jeg påpeker dette? Du sitter der og skriver at du direkte hater, stigmatiserer en stor gruppe, og henviser til at du har lest bibelen da du var 13. Du har faktisk rakket ned på meg for å ta opp sådanne temaer, og når du selv får konstruktiv kritikk, hvor jeg ikke kritiserer deg som person, så kommer du igjen med stigmatisering og karakteristikk av meg. Kom deg ned av pidestallen da jente! Du er ikke blitt det spor bedre med tiden, takk for meg!

     • livingdoll
      Forfatter
      30. september 2021 / 11:24

      Du sitter her og beskylder meg for følgende:

      – å kopiere teksten min fra en artikkel du leste i 2016.
      – å ikke ha lest bibelen og dermed hate på noe jeg ikke har satt meg inn i.

      Du unnlater mistenkelig nok å linke til artikkelen du beskylder meg for å ha kopiert, og dermed har du heller ingen beviser. Det du kommer med går derfor under begrepet «påstand», og ingenting annet enn det.

      Når jeg da svarer med at jeg faktisk HAR lest bibelen som ung, og at du bør roe ned på fordommene dine mot meg, blir du fullstendig rasende. Du kaller det konstruktiv kritikk, men det stemmer ikke. Det du kommer med er påstander om at jeg bryter norsk lov (plagiat), uten verken interesse eller evne til å legge frem beviser på at dette stemmer. Å beskylde en person for å være kriminell er ikke «konstruktiv kritikk».

      Du sier også at jeg har rakket ned på deg for å ta opp slike temaer tidligere, men unnlater også her å legge frem beviser. Kanskje ikke så rart, med tanke på at du heller ikke har dem. Jeg har tidligere sagt til deg at jeg synes du må roe ned på utlendinghatet ditt, men jeg har aldri rakket ned på deg, verken for å kritisere religion, eller av andre årsaker.

      Så jeg sier til deg som du sier til meg: Kom deg ned av pidestallen. Du er ikke blitt det spor bedre med tiden.

 2. Solveig
  1. oktober 2021 / 16:35

  Helt enig i at det er på sin plass å være alvorlig bekymret for de som nyter joikakaker (eller hva de heter i disse dager) ^^

  • livingdoll
   Forfatter
   1. oktober 2021 / 20:22

   Haha :p

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: