Tanker om ‘den rette’

Jeg skal være ærlig; når folk begynner å prate om ‘den rette’, begynner jeg å slite med å ta dem seriøst. Begrepet irriterer meg, fordi det antyder at i en verden med milliarder av mennesker, finnes det kun èn person som er riktig for deg. Dette igjen antyder at skjebnene våre er forutbestemt på forhånd, og at det sitter en moroklump der oppe over skydekket og gosser seg med å se oss gå inn og ut av feil forhold, mens han/hun styrer livene våre som marionetter. Styrer oss mot den personen han eller hun har skapt for å være vår ‘perfekte match’. At noen mennesker er skapt utelukkende for å være noen andres ‘soulmate’. For meg ligner dette faretruende på religion, og slikt tar jeg som tidligere nevnt avstand fra.

♡ VI LETER ETTER LIKHETER

Det er en unektelig sannhet at mennesker som tilbringer mye tid sammen begynner å tilpasse seg hverandre. Vår personlighet og væremåte er, selv om vi ikke alltid innser det, sterkt påvirket av de menneskene som har betydd mye for oss. Det kan være venner, familiemedlemmer, kjærester eller til og med fiktive karakterer i filmer og bøker. Vi liker å tro at vi er hundre prosent oss selv, men sannheten er at personligheten vår er en miks av både oss selv og andre. Spesielt dersom vi er romantisk interessert i et menneske har vi en tendens til å speile vedkommende raskere enn vi ville gjort dersom personen bare var en venn/bekjent. Dette betyr at vi ubevisst kopierer ord og utrykk, vaner (både positive og negative) og ofte også livsstil. Dette igjen bygger en illusjon av at vi har møtt vår ‘perfekte match’, kanskje spesielt fordi vi også blir litt ‘blind’ for ulikheter når vi er forelsket i noen, og kun ser det som er likt. Dette blir ekstra tydelig dersom person A har følelser for person B, mens person B har følelser for person C. Person A vil ofte føle at hun er helt lik person B, mens person B kanskje ikke ser likhetene i det hele tatt, men mener person C er ‘helt lik’ ham selv. Person A kan se ulikhetene mellom B & C, mens B ikke gjør det. C føler kanskje at hun er ‘helt lik’ person D, selv om både A, B og C er helt enige i at B og D er to helt forskjellige personer. I bunn og grunn bygger alt på et ønske om å være lik en annen person. Alle mennesker har både likhetstrekk og forskjeller med en hvilken som helst annen person, og derfor kommer alt i stor grad an på om det er likhetene eller forskjellene man legger fokuset på.

♡ FOLK FORANDRER SEG

Vi mennesker går gjennom mange endringer i løpet av livet. Både når det kommer til meninger, drømmer, stil, interesser og personlighet. De interessene du hadde på barneskolen er neppe de samme interessene du har på videregående, og den stilen du hadde som fjortenåring er sjeldent den samme stilen du har som tjuetreåring. Drømmene du hadde som sekstenåring er ofte forskjellig fra drømmene du har som tredveåring. Mennesker endrer seg etter hvert som de blir eldre, og den personen som er din perfekte match i dag, kan være helt feil for deg om tre år. Noen mennesker vokser med hverandre, men de aller fleste vokser fra hverandre – også i voksen alder. Selv har jeg fått mye kritikk i forhold for at jeg faktisk ikke endrer meg i det hele tatt. Den personen jeg var som 18-åring er i stor grad den samme personen jeg er i dag, i en alder av 31. Dette kan vi gå mer inn på i et annet innlegg, om det er ønske om det.

♡ HVEM ER DEN RETTE FOR MEG?

En ting jeg alltid har vært på jakt etter i forhold, er en partner som aksepterer meg for den jeg er. Ofte har jeg imidlertid opplevd at de som i starten ble tiltrukket av at jeg skilte meg ut, etter en viss tid begynner å irritere seg over dette, og forsøker å ‘normalisere’ meg. Plutselig blir det store krangler av at jeg liker neonfarger, høye sko eller utrigninger. Plutselig er jeg ‘barnslig’ fordi håret mitt er langt og rosafarget (eller blått, eller neongrønt, eller hva enn). Plutselig kommer lange taler om at jeg faktisk er en viss alder og burde se ut deretter. Derfor er det viktig for meg at en potensielt fremtidig partner ikke bare aksepterer at jeg aldri kommer til å bli ‘normal’, men også faktisk setter pris på det. Jeg trenger ikke et menneske som forteller meg at det er flaut å bli sett sammen med meg på grunn av stilen min, men noen jeg faktisk kan ‘være rar’ sammen med, og som matcher mitt nivå av ‘rarhet’. Ikke nødvendigvis stilmessig, men personlighetsmessig. En potensiell partner MÅ klare å gi faen i hva alt og alle andre tenker og mener om meg/oss/ham, ellers er hele forholdet kjørt før det i det hele tatt har begynt. Jeg orker ikke å måtte ha andres fordommer i bakhodet når jeg skal sminke meg, velge klær, farge håret, tenke og mene ting. Vedkommende må også akseptere at jeg ikke har lyst på barn. For all del, jeg kan sikkert overtales om noen års tid, men vedkommende bør i så fall ha gode argumenter til hvorfor livet mitt skal bestå av opprevnet underliv, bæsjebleier og skriking istedenfor chill musikk, netflix og spontanitet. Sist men ikke minst er det også viktig at vedkommende forstår at jeg trenger litt avstand. Vi kan gjerne være kjærester, men aldri samboere. Du kan gjerne bo hos meg noen dager eller uker i strekk, men så må du dra hjem til deg selv en liten tur og bli der noen dager. Jeg har en uvane med å bli alt for nært knyttet til kjærester, stole alt for mye på dem, og den situasjonen orker jeg ikke sette meg i igjen. Jeg må ha litt avstand når jeg kjenner at det begynner å bli for nært, rett og slett.

Det finnes sikkert tusenvis av mennesker, bare her i lille Norge, som kan lese beskrivelsen ovenfor og tenke «det er meg!». Om det er DEG, vær så snill å ikke ta kontakt. Per dags dato er jeg ikke interessert i å ‘havne i uløkka’ (forhold) igjen, og det er lite trolig at jeg kommer til å bli det før om en god stund. Vennskap er selvfølgelig alltid velkomment, men noe mer enn det orker jeg ikke.

Del på

2 Kommentarer

 1. Anne
  22. oktober 2021 / 20:18

  Liker originale mennesker og heier på deg!

  • livingdoll
   Forfatter
   23. oktober 2021 / 19:53

   Så koselig å høre:D

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: